2009.09.09.
18:05

Írta: Tacskó Muki

Svéd családokat költöztettek a budaörsi IKEA-ba

 

Három svéd család és néhány egyedülálló személy költözött be a budaörsi IKEA kiállítótereibe. – értesült az MTI. Az áruház kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a családokat azért költöztették be az áruház berendezett lakásaiba, hogy ezzel bizonyítsák, az IKEA-s lakások mennyire élhetőek, barátságosak. „Az üres lakásmodulok csak kiállítási tárgyaknak tűntek, most azonban élet költözött beléjük, mindenki láthatja, hogy IKEA bútorok közt tényleg öröm élni, jó érzés hátradőlni egy Karlskrona fotelben, vagy teát tölteni egy Stenstorp zsúrkocsiról.” 

 

 

 Lars két hónapja költözött be feleségével Budaörsre az egyik IKEA-lakásba. „Otthon Svédországban nagyon nehéz, felelősségteljes munkám volt, informatikai igazgató voltam egy nagy cégnél. Reggeltől estig dolgoztam, ráadásul mindennap két órát kellett autóznom otthonról a munkahelyre. Olyan állásról álmodtam, ahol nincs felelősség, az ember jól érzi magát, és nem kell sokat utazni. Itt mindezt megkapom, hiszen egész nap azt csinálom, amit akarok, csak a lakásban kell lennem. Feleségemmel, Stinével általában olvasunk, vagy a svéd csatornákat nézzük, amiket az áruház bevezetett nekünk. A magyar emberek is nagyon kedvesek, sokszor leülnek velünk tv-t nézni, bár a műsort nem értik. A két egyetemista fiúnk is bármikor meglátogathat minket, ők is elférnek, ha itt akarnak aludni. Tulajdonképpen itt elmondhatom, hogy a munkám az életem, nem kell áramra, vízre, fűtésre sem költenem. Sőt, jól meg is fizetnek! És bármikor felkelhetek, soha nem kések el a munkahelyemről.” – teszi hozzá nevetve. 

 

A Stockholmból egyedül érkező Ulrichnak „csupán” egy Hemnes ágy jutott, de ő így is nagyon boldog. „A nap nagy részében csak heverészek és szundikálok. Nem zavar, ha közben néznek, nincsenek titkaim senki előtt. Ha meg ébren vagyok, akkor általában szoftverleírásokat fordítok angolról svédre a laptopomon, mert végzettségem szerint programozó vagyok. Sokszor meg átmegyek Larsékhoz egy kávéra, vagy enni valami Lisbethez.” – tájékoztat minket Ulrich.

 

 Az előbb említett Lisbet, férje és három gyereke is nagyon boldog. Ők kapták ugyanis az egyik legjobban felszerelt konyhát, ahol általában svéd ételeket főznek. „Ha a család már jól lakott, akkor megszoktam kínálni a vásárlókat is. Sőt múltkor gulyáslevest főztem, és nagyon ízlett a magyar vevőknek is! A visszatérő vendégek pedig szintén gyakran hoznak nekünk valamilyen finomságot. Szóval nagyon szeretünk itt élni, és már várjuk, hogy meglátogathassuk az új családokat, akik Budapestre (az Örs vezér téri IKEA-ba – a szerk.) fognak költözni. ” – meséli lelkesen a svéd családanya.

komment

Címkék: mti család svéd ikea alternatív lakásmodul munkavégzés munkavégzés otthonról életmódról mukival

A bejegyzés trackback címe:

https://tacskomuki.blog.hu/api/trackback/id/tr631370873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása