2009.11.06.
07:00

Írta: Tacskó Muki

BKV: A kutyák vitték csődbe a vállalatot

A kutyáknak is kötelező lesz az arcképes bérlet december 1-től a Budapesti Közlekedési Vállalat járatain. Az új rendelkezés okait a BKV vezérigazgatója, Kocsis István ismertette a sajtó képviselőivel. Kocsis elmondta, hogy nagyon sok kutya kijátssza a BKV üzletszabályzatának azt a rendelkezését, amely szerint a bérlettel utazó kutyáknak a bérletszelvényt általános bérletigazolványban kell használni, az arckép helyén "EB" felirattal, az általános bérletekre vonatkozó szabályok szerint. Kocsis előadta: „Rengeteg kutya úgy él vissza ezzel a rendelkezéssel, hogy egymásnak passzolgatják át az amúgy át nem ruházható bérleteket, hiszen ellenőreink arckép hiányában nem tudják ellenőrizni, hogy az adott bérletigazolvány valóban azé a kutyáé-e, aki felmutatja. Tudunk például olyanról, hogy egy bérletet egyszerre öt kutya is használ! Milliárdos károkat okoznak ezzel! Nagyon sok eb pedig rá sem vezeti a bérletigazolvány számát a bérletszelvényre, ezzel is megnehezítve munkatársaink dolgát. Megjegyzem, ez utóbbi magatartás pótdíjazásra is okot adhat.”

 

 

Kocsis István leszögezte: „Nagyon sokan támadják mostanában a vállalatot, hogy annak csődközeli helyzetéért az átgondolatlan működés, a jogtalanul kifizetett végkielégítések, a cég által indokolatlanul magas áron megrendelt tanulmányok, vagy a korrupció a felelős. Végre öntsünk tiszta vizet a pohárba: a kialakult helyzetért ezek a csaló kutyák a felelősek! Biztos vagyok abban, hogy ezzel az ellenük hozott intézkedéssel a vállalat gazdálkodása a befolyt többletbevétel miatt legalább nullszaldóssá tehető. Kollégáim pedig most egy olyan rendszeren dolgoznak, amelynek segítségével még az azonos fajtájú kutyák is megkülönböztethetőek lesznek. Így nem fordulhat elő például az, hogy néhány farkaskutya vagy cocker spániel összeáll és ők cserélgetnek egy darab bérletet.”

 

A vezérigazgató újságírók kérdésére elmondta, hogy a kutyákkal kapcsolatos következtetésekre egy, a BKV által megrendelt, a budapesti kutyák tömegközlekedései szokásaira vonatkozó tanulmány hívta fel a figyelmüket, amelyért ötvenmillió forintot fizetett a vállalat. A tanulmányt készítő tanácsadó cég máris újabb megrendelést kapott, amelynek eredménye hamarosan olvasható lesz a BKV honlapján „A BKV vérszívói: a macskák” címmel.

 

Rejtett kamerás felvétel: Kutyák cserélnek bérletet egy budapesti bevásárlóközpont wc-jében. „Amíg én shoppingolok, te ezzel lehévezel Csepelre és vissza.” Milliárdos károk.

 

 

 

 

 

 

komment

Címkék: bkv kutya kutyavilág kocsis istván kutyajegy normakövetés tacskó mukival életmódról mukival politikáról mukival kutyabérlet budapesti közlekedési vállalat

A bejegyzés trackback címe:

https://tacskomuki.blog.hu/api/trackback/id/tr711501335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Freechild 2009.11.06. 14:08:18

Tacskó Muki
Büszkék vagyunk rád a leleplező irásaid miatt. NE hagyd hogy megfélemlitsenek!!!

Igy tovább...

(este találkozunk ;) )

JonC 2009.11.06. 17:06:03

ember, te mit szívsz? :D
süti beállítások módosítása