2011.03.10.
07:58

Írta: Tacskó Muki

Tacskó Muki mindent bevall. C-típusú átvilágításom igaz története

Kedves Alkotmányvédelmi (ex Nemzetbiztonsági) Hivatal!

Önök a napokban kaphatták kézhez a „C” típusú biztonsági kérdőívemet, amelyet azért kellett kitöltenem, hogy fontos és bizalmas munkakört betöltő személyként nemzetbiztonsági kockázat nélkül férhessek hozzá a mindenféle szupertitkos európai uniós dokumentumokhoz a magyar EU elnökség alatt. Amit a kérdőív alján kijelentettem azt most is fenntartom: az általam közölt adatok a valóságnak megfelelnek. Az igazság minden részletét azonban nem bontottam ki Önöknek és emiatt komoly lelkiismeret-furdalásom támadt. Kérem ezért, hogy ezeket az alábbi kiegészítéseket utólag fogadják el és azt pótlapként csatolják az eredeti kérdőívhez.

40.       Fogyaszt-e alkoholt, ha igen milyen mértékben:

Öt darab dianás cukorka naponta, per anum.

41.       Alkalmilag vagy rendszeresen fogyasztott-e, forgalmazott-e, előállított-e kábítószert vagy kábító, bódító hatású drogokat, gyógyszereket, mikor, milyen mértékben, milyen fajtát:

Nem fogyasztottam. Pontosabban nem eleget. És ha most itt leírom Önöknek, hogy a munkaköröm jelentős részét kitevő mindenféle őrjítően unalmas minisztériumi egyeztetéseket és brüsszeli megbeszéléseket (illetve az ezzel járó protokolláris bájcsevegéseket) évekig csak kiadós Xanax+Rivotril kombókkal tudtam elviselni, akkor tutti gyógyszerfüggőnek fognak hinni. Azt meg nem szeretném.  (Ja, és a szifonozás az drogozás? Designer drogok?)

Kábítószer előállítása, forgalmazása: elévült, hagyjuk.

A kérdés amúgy a múlt idős megfogalmazás miatt a jelenre nem terjed ki értelmezésem szerint, ezért a mostani helyzetre ugye nem kell válaszoljak?

42.       Van-e házasságon vagy élettársi közösségen kívüli partnerkapcsolata (homoszexuális is):

Nincs. Amennyiben a kurvázás nem az. Illetve levelezek Alföldi Róberttal, azaz levelezőpartner-kapcsolatom van vele.

32/B.   Tulajdonában álló, egymillió Ft értéket meghaladó ingóságok, pl. védett műalkotás, védett gyűjtemény (alkotó, cím, nyilvántartási szám):

A nappaliban lóg dr. Máriás „A gyermek Torgyán József egy szamárnak muzsikál” című festményének egy reprintje, amely számomra felbecsülhetetlen értékű.

36.       Pályafutása során észlelt-e olyan körülményt, amely külföldi hírszerző szolgálat jelenlétére enged következtetni (kapcsolatépítési, beszervezési, kompromittálási kísérlet), ha igen, kérjük fejtse ki részletesen:

Az Al-Kaida magyarországi képviselete rendszeresen kér tőlem dokumentumokat, de 5 USD-nél soha nem ajánlanak többet az iratok darabjáért. „Magyarország nem prioritás számunkra” (المجر ليست أولوية بالنسبة لنا.) – ahogy mondani szokták nekem. Ezért jó hazafiként egyelőre nem adok nekik semmit, legalábbis amíg nem kínálnak magasabb árat.

Önnek, házas- és élettársának:

37.       Milyen nagyságrendű magán jellegű kapcsolatot tartanak fenn külföldi állampolgárokkal? Nevezze meg a legfontosabb kapcsolataikat, maximum 15 főt:

A keresztapám évente egyszer dob egy e-mailt születésnapomon Svédországból. A dán-finn-orosz hármas állampolgárságú volt barátnőmmel pedig szoktam csevegni a facebook-on, de mindig kilép, mikor csetszexet kezdeményezek.

22.       Szakmai, tudományos publikációi (cím, megjelenési hely, idő, témakör):

tacskomuki.blog.hu

44. A fentieken kívül ismert-e Ön előtt olyan körülmény (kockázati tényező), melynek jelzését a biztonsági ellenőrzés szempontjából szükségesnek tartja (pl. kompromittálásra, zsarolásra alapot adó információk):

A közigazgatásban dolgozom viszonylag magas beosztásban, és tudják, itt nagy udvariatlanságnak számít a kenőpénzt visszautasítani. Korrupcióról tehát szó sincs, én úgy hívom a dolgot, hogy a közigazgatás az egy borravalós szakma, mint a pincérkedés. Jó főpincérként azonban mindig osztok a borravalóból a beosztottaimnak is. Kompromittálásomra ez tehát nem adhat okot és a Korrupciófigyelő Adatbázisban sem szerepel a nevem.

45.       Megnevezhet referenciaszemélyeket (max. 3 fő), akik Önről tárgyilagos véleményt tudnak adni, és akikkel sem rokoni, sem függőségi viszonyban nem áll: (név, cím, telefon; mióta ismerik egymást).

- A kutyám: nem függ tőlem, tök önálló, a címemen elérik.

- A védőangyalom: telefonja nincs, de az asztrálvilágban megtalálják.  

Mindezek ellenére, illetve mindezekkel együtt véleményem szerint továbbra sem jelentek nemzetbiztonsági kockázatot. Ja, és vigyázzanak a kerecsensólymokkal J!

Üdvözlettel:

TM

 

15 komment · 3 trackback

Címkék: alkohol kábítószer alföldi róbert normakövetés tacskó mukival életmódról mukival alkotmányvédelmi hivatal c típusú nemzetbiztonsági ellenőrzés

2011.02.21.
07:58

Írta: Tacskó Muki

Miért olvassunk Kuruc Infót?

Nem, ne várjon most senki az elején hosszú, mesterséges kertelést retorikai adalékanyagokkal, rögtön a közepébe vágok: azért szeretem a Kuruc Infó nevű hírportált, mert fikciós irodalomnak kitűnő olvasnivaló. Kitűnő, csakúgy, mint a magyar nyomtatott és internetes politikai (eufemizmussal: „közéleti”) lapok nagy része (Népszabadság, Magyar Nemzet, Magyar Hírlap,  Heti Válasz, 168 óra, Barikád), amelyek szintén a fikciós irodalom kategóriájába esnek, és ha könyvként árulnák őket, akkor a „Mese, Fantasy, Sci-Fi” szekcióban tartanák őket a könyvesboltok. Csak a Gyűrűk ura elolvasása után az épeszű olvasó nem várja, hogy hobbitokkal fusson össze a Ferenciek terén és Frodó kérjen tőle egy szál cigit.   De ha a Magyar Nemzet megírná, hogy jövőre egy titkos terv szerint az EU még a katolikus papoknak is meg akarja tiltani a gyerekszülést, azon a célközönség még komolyan be is pöccenne.  Illetve a legtöbb Népszabi olvasó tényleg elhiszi, hogyha valamelyik órabérben fizetett félőlény egy újságcikkben a FIDESZ vezette Magyarországot Észak-Koreának vizionálja, akkor minden demokratának valóban max. 20 kg-os csomaggal és egynapi hideg élelemmel kell várnia a kilakoltatást. 

Bolond beszéd, de van benne antiszemitizmus

Mégis, mivel emelkedik ki akkor a Kuruc Infó ebből a mezőnyből? A Kuruc egy percig nem próbálja a tényszerűségnek még a látszatát sem kelteni. Minden egyes szalagcíme, mondata és fotója az egész sajtóterméket a szür- és hiperrealitás magasába emeli. Ők azok, akik még az el sem követett gyilkosság előestéjén tudják és megírják, hogy az elkövető bizony cigány lesz. Ők azok, akik hosszú, heteken át tartó nyilvános vitát folytatnak a holokausztról egy általuk is nevesnek tartott történésszel, majd a vége felé kimutatják róla, hogy az mégsem történész, hanem egy csaló. Ők azok, akik Hitler jóságának bizonyítására lehoznak arról egy hosszú cikket, hogy a diktátor fiatalon sokáig szerelmes volt egy lányba, megszólítani azonban nem merte…

Az értelmes olvasó tehát megnyugodva dőlhet hátra a Kuruc olvasása közben, minden elővigyázatosságot félretehet, mert egyetlen kommunikációs trükkel sem fog találkozni, (zsurnalisztikai stílus, kiegyensúlyozott hangnem) amivel a lap hitelesnek akarna tűnni. A Kuruc olvasása közben minden különösebb gondolati erőfeszítés nélkül átélhető tehát, hogy amit olvasunk, annak a fele sem igaz. Mintha mesét olvasnánk. És ez igazán pihentető.

Nyomokban igazságot tartalmazhat

Félreértés ne essék, a többi politikai lapról is ugyanez mondható el, azaz tartalmuknak a fele sem igaz, csak ők ezt az újságírói szakma trükkjeinek használatával jól leplezik. És itt jutunk el a magyar közéleti újságok legnagyobb bűnéhez: valóságtöredékeket, párhuzamos világokat, hiperreáliákat árulnak olvasóiknak, azokat igaznak hazudva. „Nyomokban igazságot tartalmazhat” – ezt a figyelmeztetést kellene nyomtatni a magyar közéleti sajtótermékek nagy részére, mint az élelmiszerekre a tejtermékkel kapcsolatban. Ezek a lapok újra és újra trashreality-ket adnak el olvasóiknak a szituációs komédia elemeivel ötvözve, ráadásul iszonyú fantáziaszegény módon általában ugyanazt a szituációt variálják. Az egyik legtöbbször feldolgozott téma (mém) pedig az, hogy Magyarországon nincs demokrácia (illetve az ellenkező oldal szerint minden álomszerűen működik).  Nyolc évig ezt az adást hitték el a FIDESZ fogyasztói, most pedig hiszik el az MSZP előfizetői a megfelelő médiumoknak köszönhetően. Na most itt a formállogika szabályai szerint akkor valaki valakit átver. Aki ma magyar politikai lap szavára ad, az olyan, mint azok, akik anno pénzt gyűjtöttek Isaura rabszolgaságból való felszabadítására, vagy akik elhiszik, hogy a Benkő feleséget keres című valóságshow-ban tényleg komoly szerelmek szövődtek. Vagy olyan, mint azok, akik egy álhír-blog híreinek rendszeresen bedőlnek.  

Ne vess el semmit, amíg nem értetted meg, ne fogadj el semmit, amíg nem értetted meg

És most itt nem a mátrixdumát akarom tolni, meg hogy minden dolognak több olvasata van, de az azért mégiscsak abszurdum, hogyha egy közéleti témát tényleg alaposan meg akar ismerni az ember, akkor legalább öt különböző sajtóterméken végig kell rágja magát. És sokszor így se jut eredményre. Botrány például az, hogy a médiatörvényről az eddigi legértelmesebb elemzést nem a sajtóban lehetett olvasni, hanem egy blogon 

A Kuruc Infó azonban ebben a bűnben nem osztozik. Van ennél neki sokkal nagyobb bűne. Méghozzá az, hogy valóban komoly és fontos témákat tesz abszolút nevetségessé és ellenszenvessé a nagyközönség szemében gyűlölködő és morbid vicclaphoz illő stílusával. Ilyen például a leszakadó társadalmi csoportokkal kapcsolatos feszültség (a Kuruc szóhasználatában „cigánybűnözés”), a magyar kultúra elfeledése, vagy az ország szuverenitásának fokozatos elvesztése. És így lesz a nagy hazaszeretetből: antimagyarizmus 

A háttérhatalmak pedig közben mosolyogva dörzsölik a kezüket …

 

413 komment · 7 trackback

Címkék: magyar hírlap magyar nemzet népszabadság kuruc.info heti válasz jobbik újságírás 168 óra figyelő közéleti lapok médiáról mukival politikáról mukival irodalmi elemzések a tacskomuki.blog.hu oldalon háttérhatalmak magyar újságírás

2011.02.01.
07:54

Írta: Tacskó Muki

Isten jövőre vonatkozó tervei közérdekű adatok az adatvédelmi biztos szerint

Közérdekű adatnak minősülnek-e Isten jövőre vonatkozó tervei, elképzelései, például, hogy mikor tervez nagyobb katasztrófákat, vagy éppen jótéteményeket az emberekkel? – áll egy, az adatvédelmi biztoshoz forduló állampolgár beadványában. „Lesz-e valóban Jézus harmadik eljövetele, és ha igen, mikor? Mikor áll meg a globális felmelegedés? Ki lesz XVI. Benedek pápa utódja?” Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tenne még fel a beadványozó Istennek, amennyiben erre lehetősége volna.

 

Dr. Jóri András adatvédelmi biztos válaszlevelében írt állásfoglalása szerint az Isten kezelésében lévő adatok közérdekűnek minősülnek, mivel a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 2. § 4. pontja szerint közérdekű adat az állami vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szerv vagy személy kezelésében lévő, valamint a tevékenységére vonatkozó, a személyes adat fogalma alá nem eső, bármilyen módon vagy formában rögzített információ vagy ismeret, függetlenül kezelésének módjától, önálló vagy gyűjteményes jellegétől. Az adatvédelmi biztos állásfoglalása szerint Isten egyértelműen közfeladatot ellátó személy, hiszen számtalan ember életében tölt be fontos, sőt központi szerepet nemcsak Magyarországon hanem világszerte is. Erre utal az egyházak állami finanszírozása is, azaz, hogy az állam is támogatja az Istent támogató szervezeteket. Ennek okán pedig bármilyen, Isten kezelésében lévő információ közérdekű, ezért kérésre nyilvánossá kell tenni azokat az állampolgárok számára.

 

„Aggályos azonban az a jelenleg fennálló helyzet, hogy amennyiben a kezelésében lévő közérdekű adatok megismerése iránti igényt Isten elutasítja, úgy az ennek kikényszerítésére kezdeményezett pert jelenleg nincs ki ellen megindítani, mivel a magyar perjog szerint Isten nem rendelkezik perbeli jogképességgel, így alperes sem lehet. Emiatt az információszabadsághoz fűződő alapvető alkotmányos jog is sérül. Felkértem ezért a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot arra, hogy ezt a helyzetet orvosolják. A minisztérium válaszában tájékoztatott, hogy felvetésemet a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény soron következő módosításakor fontolóra veszik” – fejezi be állásfoglalását dr. Jóri András adatvédelmi biztos.

 

31 komment

Címkék: adatvédelem isten közérdekű adatok információszabadság adatvédelmi biztos jóri andrás közérdekű adatok nyilvánossága normakövetés tacskó mukival információs jogok

2011.01.24.
07:58

Írta: Tacskó Muki

Tüskevár updated! Harry Potter vs. Tüskevár

Akinek tetszett a „Homoszexuálissá tesz a Tüskevár olvasása” című tanulmány, az ezért a műért is rajongani fog. Én speciel sírva röhögtem rajta.

forrás: tuskevar.blog.hu

Szólj hozzá!

Címkék: harry potter tüskevár fekete istván irodalmi elemzések a tacskomuki.blog.hu oldalon