2009.12.04.
07:58

Írta: Tacskó Muki

Már egyetlen sms-sel is elintézhetjük a válóperünket

 

bírósági tudósítónktól – I.N.

 

A polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény december 1-én hatályba lépett módosításának megfelelően már sms-ben is benyújthatjuk válókeresetünket a bíróságokon. Az ilyen úton beadott kereset a bíróság gyorsított eljárásban intézi el, az első tárgyalást egy hónapon belülre kitűzi és az egyéb törvényi feltételek fennállta esetén már ekkor ítélet is születhet. A felek kérésére a személyes megjelenés sem kötelező, a bíróság a tárgyalást msn-en, vagy egyéb csetprogram segítségével is megtartja. A válókereset elküldése egy emelt díjas számra történik, amely automatikusan levonja a 12.000,- forintos eljárási illetéket.

 

Telefonkártyákat feltölteni tehát és hajrá: elválni!

 

Az első sms-ben küldött válókereset a Pesti Központi Kerületi Bíróságra érkezett, ezt az alábbiakban idézzük.

 

 

 

 

Keresetlevél

 

T. Bíróság!

 

Alulírott Csalód Ottilia felp által Tömörkény Sz. Ernő alp ellen, házasság felbont iránt

 

 

k e r e s e t e t

 

 

terj elő, és kérem a t. B-t, hogy a házasságot felbontani szíveskedjen! L

 

A házasság +romlásához vezető okokat is magába’ fogl

 

t é n y á l l á s t

                          

az alábbiakban adom elő:

 

Az alp-sel 2007. 06.29-én ism meg a Gödörbe menet a Deákon. Gödörbe’ péntek este volt. 1. látásra xelem lett a találkozásból. Gödörbe’ besz hajnalig, hazakís, dereng az ég alja… A kapum előtt nagy csend, félünk az elvál-tól. Aztán reggel 7-kor 1. csók. Én rögtön xelembe estem, de ő csak 1 hnap múlva írta smsben (!), h xet. J Ezután odakölt a kislakásomba, ahol ngyon boldogok voltunk. Mindent 1ütt csin, 1ütt gndlkodtunk. Mint a Caspar David festm – ben: a Holdat néző ffi & nő.  10. hó lánykérés, & 2008. 05. 10-én esküvő a Ferenciek templomban, Isten és a barátok előtt. J (házassági anyakönyvi kiv. F/1 alatt csat).

 Esk után elhat, h ngyobb lakásba költ, mert 37 m2-en élni nem lehet. Szüleim adták a nagy $$ - t, a többi a kislak eladásából. Az alp-nek saját $ nem volt, mert mindig csak 1 napra előre gondolt, mintha nem volna hnap, így a fizetést majdnem 1xre elkölt. L 2008. 06. hóban költ az új lak-ba, 2-en felújít, fest, berendez.

 Ekkor jön elő alp korábbi betegsége: 1 órás reggeli fürdés, lassan ölt, klnböző ruhák +fogdos, nem tud dönteni, melyiket felvesz. Utcán is a kényxt érzi, h +érintsen dlgokat: szemetes, ablak, autó, bkvjegy-automata. A Gödörtől az út hazáig 45 p, alp nélkül 10 p.(no comment) Szept - ben az Irhás ároknál buliban, gyalogolunk a b+állóhoz, pisilnie kell a bokrok közé, 20 p. Mert +fogdos minden falevél, bokorlevél, nézi a teliholdat. Utsó busz elmegy. 1. veszekedés. L Dec - ben aztán teljes csőd. Állandó víz - és teaivás. Csak nyers zldsget akar enni. Mintha 1 kisállattal élnék. 1 tiszta kisállattal, mert reggeli fürdés tvbbra is 1 óra. Télen a kényxessége tvbb rosszabbodik. L Most már undorító dlgokhoz is hozzáér. Febr-ban – emléxem – fagyott kutyaszarhoz ér, ettől aztán páni félelem fogja el, haza rohan, 1 órát mossa a kezét.

Egész’ márc - ig munkába jár, aztán kirúgják: reggel nem tud elindulni, kínai repülőgép lekésés, repjegy elbukás. Ezért még csak nem is szomorú, nem is ideges. Otthon van, +tisztítja a lakást, v órákig a wc-n ül, és a csempe fúgáit sim.  

 3. hó végén eldönti, h +vált és +gyógyul, ezért bekölt Tündérhegyre. J Szte, az erdőnek és a levegőnek gyógyító hat van. Aztán Thegyen minden +romlik. Szép, fekete haja egész’ +nő, arca eltávolodik ettől a világtól. 4 ágyas szobák vannak, külön a nők, külön a ffiak. Nem tud 1edül aludni, mnden este más lány ágyára jár. A nők a görög széps ideált lát benne. Orvosok nekem panaszkodnak. Keserűség. Áprilisban +jön a tavasz, de a xelem elpár. L A Thegyen minden lány belé xelmes, állapota nem javul, el is felejti a gyógyulni akarást. All day tollaslabdázás megy, egész’ jó lesz benne, de ezzel is csak a prblémát passzolgatja.

 Barátainak azt meséli, milyen jó a dolga, eszi a túrós derelyét, és Hamvast olvas, jó a levegő, + nagyon jó nők vannak. Haverok is be akarnak költ. 5. hóra már szellemi vezető Thegyen: azt áll, h ism a lélek alkímiáját, és a rózsakeresztesek filo – át hird. Végre az lehet, ami mindig is akart lenni: prófétaként néznek rá a betegek.

 Hvégén kijárása van, a Káli medencébe megy, 1 lánnyal. A lány egész nap csellózik, h az alp –t megnyugtassa, az alp meg a levegőt szagolja, lélegzik.

 

Ápontom szerint alp betegségére rájátszva +próbál menekülni a házas élet és a hköznapok kötelességei alól. Ebben részt venni nem kívánok. A magam érd-ben jobbnak látom, ha ez az áll véget ér, és ezért kérem a t. B-ot, h a fentiekre tek az 1952. évi IV. tv. 18. § (1) bekezdése alapján a hgunkat felbontani szív.

 

Kérem továbbá, h a bp-i ing-nyilvtart-ban 1234 hrsz. alatt felvett, term-ben 1053 Bp. Kecskeméti u. 4. sz. alatti lakás 1/1 tulajdoni hányadát részemre +ítélni szív. J

 

A fentieken felül kérem a t. B-ot, hogy a fent körülírt ing - ban tal ingóságokat is +osztani szív, az F/2 alatt csat melléklet szerint. J

 

Az alp-vel szemben perkltsg igényem nincsen.

 

Közvetítői elj nem volt foly.

 

12.000 Ft. elj-i illeték emelt díjas sms-ben leróttam.

 

Bp., 2009.12.03. L

 

Tisztelettel:

 

Csalód Ottilia felp.

Képv.: H. Dary Kálmán ügyv.

 

Önnek 1 új szöveges üzenete érkezett:

A Szombathelyi Városi Bíróság az Ön házasságát felbontotta J!

 

 

 

 

8 komment

Címkék: jog válás válóper pp. normakövetés tacskó mukival válókereset a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi iii. törvény

A bejegyzés trackback címe:

https://tacskomuki.blog.hu/api/trackback/id/tr441572324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AvgDvl 2009.12.04. 19:07:47

Áááááá :)))))

zseniális.

borsics_aa · http://minerva-szki.hu/ 2009.12.08. 21:04:14

Ha válni lehet, akkor házasodni is lehessen már! Kb. olyan lenne, mint Vegas-ban, egyik nap elküldöd az örök hűség sms-t, másnap meg a válást kérvényezed!

Alligator 2009.12.09. 09:40:41

Ennek a szép zöld szemű lánynak meg van a telefonszáma? Ha éppen most válik érdekelne, ha nem akkor is.

bOgi 2010.03.23. 14:12:32

Kedves Tacskó Muki!

Én ismerem ezt a srácot, és Te? Ott voltam Thegyen... honnan tudod a sztoriját?

bOgi
süti beállítások módosítása