2010.02.18.
07:58

Írta: Herkules Irma

Nem hordhatnak női ruhát a McDonald's férfi dolgozói?

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2010. január 26-án nem jogerős határozatában elmarasztalta és 3.000.000 forintra büntette az egyik legnagyobb hazai gyorsétterem-láncot. A hamburgeréről híres cég egyik budapesti éttermének férfi dolgozói hivták fel a figyelmet a munkáltatók részéről tapasztalt folytatólagos jogsértésre, nemi diszkriminációra.

Az érintett munkavállalók azért éltek panasszal, mert az adott étterem vezetője a női kollégáknak lehetővé tette, hogy a cég uniformisának férfiakra tervezett változatát is felöltsék, ha úgy érezték, hogy abban jobb kedvvel és nagyobb lelkesedéssel tudják elvégezni munkájukat. Mikor azonban több férfi azzal az igénnyel jelentkezett, hogy ezután női ruhákba öltözve szeretnék kiszolgálni a vendégeket, az étterem vezetője kirúgással fenyegette meg őket, illetve többükre a "mocskos ribanc" és a "tűsarkú kurafi" jelzőket használta.


A cég illetékesei nem kívánnak fellebezni az Egyenlő Bánásmód Hatóság döntése ellen, azonban azt is szeretnék elkerülni, hogy dolgozóik folyamatosan váltogassák a cégtől kapott női és férfi egyenruhákat, ezzel összezavarva a vendégeket. Az egyébként várható munkaügyi perek és a diszkrimináció látszatának elkerülése érdekében márciustól minden éttermükre vonatkozóan bevezetik a minden dolgozóra érvényes, új öltözködési rendet, miszerint páros napokon mindenki női ruhákban köteles munkahelyén megjelenni és munkáját elvégezni, páratlan napokon pedig férfi ruhákban. Ezt  a pillanatnyilag hazánkban tartózkodó, kirívó, provokatív külsejéről híres Ronald McDonald is megerősítette.

Érdeklődésünkre egy  étteremvezető elmondta: az étterem személyzetének nyugdíjas veteránjai jelenleg attól tartanak, hogy az új öltözködési rend miatt mind a diákokat, mind a nyugdíjasokat kiszoríthatják a munkát lényegesen olcsóbban is vállaló, a döntésért lelkesedő transzvesztiták. Az étterem problémás vezetőjét nyilatkozata után önismereti csoportban való részvételre kötelezte a tulajdonos, illetve felhívták figyelmét, hogy ideje megbarátkoznia a szoknyával.

komment

Címkék: férfi gender transzvesztita mcdonalds esélyegyenlőség gyorsétterem önismeret esélyegyenlőségről mukival

A bejegyzés trackback címe:

https://tacskomuki.blog.hu/api/trackback/id/tr51767662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalacsi_Dezső 2010.02.18. 10:16:39

Ez most komoly? Mi ez a hülyeség?
A női mekdöncis ruha ugyanúgy nadrág meg ing.
A férfi alkalmazottaknak meg nincs jobb dolguk, ahelyett, hogy örülnének, hogy legalább van állásuk a mai világban.

cliffbarnes 2010.02.18. 10:44:58

@Szalacsi_Dezső: ember ébredj már fel, szerinted ez komoly? : "..az étterem személyzetének nyugdíjas veteránjai jelenleg attól tartanak, hogy az új öltözködési rend miatt mind a diákokat, mind a nyugdíjasokat kiszoríthatják a munkát lényegesen olcsóbban is vállaló, a döntésért lelkesedő transzvesztiták."

Páneurópai Harci Kos 2010.02.18. 10:45:06

Aaa, ez szerintem paródia, más nem lehet.
haha
jót kacagtam -.-
gyerünk tovább

(azért ezzel a szarral indexcímlapra kerülni, ó te világ!)

Herkules Irma 2010.02.18. 10:57:08

@Páneurópai Harci Kos:

Tisztelt uram!

Lesújtva olvasom véleményét, ön tényleg úgy gondolja, hogy ez paródia?
Egy magát Páneurópai Harci Kosként megnevező személytől több érzékenységet, odafigyelést remél az ember, de ebben a mai, megromlott világban...
Mit is remélhet az ember?

üdvözlettel: Herkules Irma

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.02.18. 11:08:04

Ezt a szart. Szinte kötelező blogketrecbe kerülni, ha a fake postban vannak buzik, vagy nácik.

Vad.Korte (törölt) 2010.02.18. 11:08:08

Ez most komoly, ugye? Mert viccnek kicsit durva lenne.

nem szeretem a margarint (törölt) 2010.02.18. 11:19:52

@Herkules Irma:
Irma kedves!

Ne adja fel!!!

Szeretettel:
az Ön vajkedvelő tisztelője

Herkules Irma 2010.02.18. 11:28:11

@Vad.Korte:
Tiszelt Vadkörte, drága Vackor!
Tacskó Muki blogja a minőségi, hiteles tájékoztatás elkötelezettje, kérem, olvasson bele a korábbi hírekbe, melyek nemcsak igazolják előbbi állításomat, de könnyen megeshet, hogy egy új valósabb valóságba erngednek bepillantást nyerni Önnek!

üdvözli: Herkules Irma
nyugalmazott bányászözvegy,
a Kisebbségi Önkormányzatokat a Bohócoknak Akciócsoport (KÖBACS) önkéntes kiképzőtisztje

Herkules Irma 2010.02.18. 11:34:24

@nem szeretem a margarint:

Drága Barátom,

köszönöm biztatását!
Támogató szavai mindig sokat jelentenek számomra!
Köszönöm, hogy ismét bejelentkezett!

üdvözli szeretettel:
Herkules Irma,
a vajkedvelők barátja,
a margarinfélék ellensége

Girhes Joe 2010.02.18. 11:37:55

Egyébként, komolyra fordítva, nekem már rég tele a tököm azzal, hogy mindenféle egyenruhás testületben, legyen az rendőr, vasutas, ápoló, tökmindegy, szóval hogy a nők is többnyire férficuccban vannak, miközben létezik női (szoknyás) változat is. Miért nem lehet legalább az egyenruhásoknál megőrizni az eleganciát? Vagy ezek a hölgyek bálba is frakkban mennek estélyi helyett?!

krj 2010.02.18. 11:40:44

szépek a képek...:-)

azért pár embert elküldenék orvoshoz, aki elkezdi, hogy "fúúú, ez most komoly", meg "na ne má, ez igazságtalanság"...:-)

Herkules Irma 2010.02.18. 11:43:01

@Gergő77:

Tisztelt Gergő,

valóban vannak olyan hölgyek, akik férfiakra tervezett egyenruhát hordanak, ráadásul bálba frakkban mennek, többségük a Moulin Rouge nevű, kéteshírű helyen dolgozik, ha az ember hihet a szóbeszédnek!

Persze mit tudhat erről egy magamfajta kisnyugdíjas...

üdvözlettel:
H.I.

Szeptim 2010.02.18. 14:05:08

TRANSZVESZTITA URALOM!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.02.19. 10:00:29

A hölgyek elrhetőségei megvannak a szerkesztőségben? Kérném SOS, érdekelne, hol vásárolják a fehérneműt.

papamaci1 2010.02.21. 22:28:37

Éljen a gender filozófia ! Le a nemek rabságával !
Mindenki szabadon dönt , milyen nemű. A pasi dolgozók járjanak szoknyában. Akinek ez nem tetszik az nézzen utána az óvodai nevelés érvényes irányelveinek...
süti beállítások módosítása