2020.05.28.
19:19

Írta: Tacskó Muki

Miért szeretek játszótérre járni? Itt a lista!

2020. május 18-a hétfő úgy fog bevonulni a budapesti szülők fejébe, mint 1945. február 13., azaz Budapest ostromának vége: akkor az utolsó német és magyar csapatok is kitörtek a városból, most viszont a szintén nagyjából két hónapos karantén után a családok végre betörhettek a játszóterekre.

Ezen a májusi napon olyan jeleneteknek voltam a szemtanúja, amiket Márai Sándor ír le a naplójában az ostrom utáni napokról: amíg a gyerekek kiszabadult vadlovakként hintáztak, addig idegen szülők ölelgették, csókolgatták egymást a játszótéren, folyt a bor, pezsgő, pergett a drog és az orgia: bár engem e két utóbbival nem kínáltak meg.

A két esemény (a karantén és Budapest ostroma) közt egyébként nagyon szoros karmikus és asztrológiai összefüggés van (pont 75 év van a kettő között), én ezek ismertetése helyett inkább elmondom, hogy nekem miért hiányoztak a játszóterek és miért szeretek oda járni. 

 1. Jó a gyereknek

Imádom látni a játszótéren, ahogy a gyerekeim szaladgálnak és jól érzik magukat. Hogy a kutyások is megértsék, olyan jó érzés ez, mint amikor valaki a kutyáját látja boldogan rohangálni, a disznósok pedig olyannak képzeljék el, mint mikor a disznó elégedetten röfög.

2. Mérhető a fejlődés

Pontosan mérhető a gyerek fejlődése is: látod, hogy még a télen nem tudott lecsúszni a csúszdán, most meg már nem is érdekli, mert annyi bugyuta mesét toltál neki tableten,  a homokból pedig már nem épít, hanem rúgja.

3. Jó hely mobilozásra, általában jó a térerő

A játszó ugyanakkor a legjobb hely a mobil elmélyült nyomkodására, a gyerekre az EU konform játékoknak köszönhetően nagyjából nem is kell figyelni. Persze van bennem emiatt lelkiismeretfurdalás, de ilyenkor mindig apámra gondolok, aki újságot olvasott ilyenkor.

4. Ismerkedés, szociális kapcsolatok, anyukák

A jáccó elég ingerszegény hely, ezért itt még sokszor arra is van kedvem, amire amúgy soha: beszélgetni, ismerkedni, főleg anyukákkal. Ilyenkor még azt is érdekes végighallgatni századszorra, hogy melyik a legjobb ovi a környéken, hat-e az ultrahangos kullancsriasztó, mit tud az ő gyereke, amit az enyém meg nem. Persze az érdeklődés sokszor egyenesen arányos a kosármérettel, de azért észnél kell lenni annyira, hogy erekcióra ne legyen esély.

5. Ár-érték arány

A jáccóterek nagy előnye, hogy ingyenesek, ezért fizetni sem kell. De hát ki is akarna fizetni néhány mázsa homokért és ricsajért?  Gondolom az ingyenesség még valami tanácsköztársasági vívmány, amikor a proligyerekeket is beengedték a Margit-szigetre. Természetesen sokan nyilván jó ötletnek tartanák a vagyoni cenzus bevezetését a jáccótereken, én azt mondom, hogy elég jó környéken lakni, vagy a lumpen elemekre egyszerűen ráhívni a köztereseket.

6. Szabadban, mégsem otthon

Játszótéren lenni azért jó, mert jó levegőn vagyunk, mégsem a zajos, madárcsicsergős, vaddisznós erdőben. A játszóházak nagy hátránya fizetősségük mellett általában pont a bezártságélmény és az óriási fertőzésveszély, ami egy játszótéren kizárt.  

Úgyhogy ez!

jatszoter.jpg

komment

Címkék: erekció játszótér prolik

A bejegyzés trackback címe:

https://tacskomuki.blog.hu/api/trackback/id/tr2315727324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása