2009.09.17.
18:09

Írta: Tacskó Muki

Pénzügyőröket vert két óvodás

 

Három intézkedő pénzügyőrt vert meg két középső csoportos óvodás. A pénzügyőrök igazoltatni akarták a budapesti játszótéren hintázó gyerekeket. Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője elmondta: „Kollégáim azért foganatosították az eljárási cselekményt, mert úgy ítélték meg, hogy a kicsiknél látott piros színű folyadék ivása kimerítheti a visszaélés jövedékkel megnevezésű bűncselekményt.” A fináncok azonban nem számítottak arra, hogy a gyermekek a helyzetet félreértik és azt támadásként fogják fel: a három vámost a földre dobták, megrugdosták és ugrókötéllel megkötözték. A dühöngő óvodásokat a VPOP kiérkező Merkur Bevetési Egysége sem tudta megfékezni, ezért a BRFK kommandósait kellett erősítésül hívni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sipos Jenő elismerte, hogy bizonyos területi szerveiknél olyan nagy a fluktuáció az alacsony fizetések miatt, hogy az új kollégákat nem éri meg kiképezni a lőfegyverek, illetve az egyéb kényszerítő eszközök használatára, amíg egy éves próbaidejüket ki nem töltik. Ezért fordul elő gyakran, hogy ezek a kollégák mindenfajta felszerelés nélkül mennek járőrözni. „Így történhetett meg ez a sajnálatos eset is, amely miatt  belső vizsgálatot is indítottunk.” – fejezte be sajtótájékoztatóját Sipos.

 

A hatéves B. Bence és Z. András csak annyit nyilatkoztak az esetről, hogy nem szeretik, ha más is inni akar a málnaszörpjükből. A két óvodás egyébként a hivatalos személy elleni erőszak bűntettét követte el, de gyermekkoruk miatt nem büntethetőek.

 

 

 

 

 

1 komment

Címkék: óvoda pénzügyőr óvodás vpop vám és pénzügyőrség sipos jenő hivatalos személy elleni erőszak visszaélés jövedékkel málnaszörp merkúr bevetési egység hivatalos személy elleni málnaszörp nevelésről mukival

A bejegyzés trackback címe:

https://tacskomuki.blog.hu/api/trackback/id/tr661388356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyúl agyú 2009.09.17. 19:49:33

B. Bence anyukája vagyok, és szeretném hozzátenni az ügyhöz, hogy Bencécske soha, soha, de soha nem agresszív senkivel OK nélkül. Két éves kora óta járatjuk aikidozni, ahol az első órákon már megtanulta, hogy két választás van: üss vagy fuss!
Az én fiam nem egy gyáva nyúl! A birtokkal való rendelkezés joga minden szabad állampolgárnak, nemre és korra való tekintet nélkül.
süti beállítások módosítása