2009.11.26.
07:58

Írta: Tacskó Muki

Startol a „Gyerek lakásba nem való!” program

A programot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium indította el több civil szervezettel és a gyámhivatalokkal összefogva. Verő Irén gyermekvédelmi szakember, a program kordinátora a kezdeményezést bemutató sajtótájékoztatón elmondta: „Tűrhetetlen, hogy egyesek kert nélküli lakásokban, bérházakban, sőt panelekben tartják a gyerekeiket. A gyereknek mozgásra, térre, szabad levegőre van szüksége! A «Gyerek lakásba nem való!» program keretében ezért szigorúan ellenőrizni fogják a gyámügy emberei, hogy ezeket a körülmények biztosítják-e a gyerekek számára, vagy kertes ház, vagy napi legalább 5-10 percnyi sétáltatás által. Ha az ellenőrzés során azt tapasztaljuk, hogy a gyerek számára nem adottak ezek a feltételek, akkor kezdeményezni fogjuk a szülők felügyeleti jogának megszüntetését. Azaz ezeket a gyerekeket egyszerűen elvesszük a szüleiktől és intézetbe adjuk. Ott legalább van kert. Véleményünk szerint ne tartson gyereket az, aki nem tudja megfelelő körülmények közt nevelni. Igen, a szegények ne szüljenek, ez azt is jelenti. Kiemelt ellenőrzésekre lehet számítani az országban a belvárosi részeken és a lakótelepeken.” – adta elő Verő.

 

 

Verő még elmondta: a kertes házakat is ellenőrizni fogják, hogy azok rendelkeznek-e olyan kis csapóajtóval, amin a gyermek bármikor kimászhat, ha szaladgálni van kedve.

 

Az intézkedéscsomag szorosan kapcsolódik az Új Magyarország Program „Nemzeti program a gyermekek egészségéért” című fejezetéhez.

 

komment

Címkék: gyerek gyermek gyermekvédelem gyámügy nevelésről mukival új magyarország program szociális és munkaügyi minisztérium verő irén „gyerek lakásba nem való!” program nemzeti program a gyermekek egészségéért

A bejegyzés trackback címe:

https://tacskomuki.blog.hu/api/trackback/id/tr61552872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alligator 2009.11.26. 08:54:50

Hát igen, sajnos idáig jutottunk. Teljesen jogos a program létrejötte, de hogy a kormány mit nem enged már magának?
Sajnálom szegény bezárt gyerekeket, de még jobban azokat, akiet el fognak venni a szüleiktől :-(
Javaslom, hogy tiltakozzunk a minisztérium előtt, ha több ezer gyerekkel az ölben ott állunk napokig, talán visszavonják az intézkedést. Addig is kint lesznek a gyerekek.

monticello (törölt) 2009.11.26. 09:37:45

Én rendszeresen póráz nélkül sétáltatom a kölyköket, inkább vállalom a kockázatot hogy valakiben kért tesznek, mert ha megkötném őket odabaszna a gyámügy. És arra is be vannak tanítva, hogy a dolgukat otthon végezzék el. De ennek mostantól vége! Egyenjogúságot követelek, gyereket is lehessen pórázra kötni, sőt követelem hogy szarathassam őket a járda közepére!

szferi 2009.11.26. 09:53:08

@velkedravce: nyugodtan, csak maradék nélkül nyald fel a szart utánuk.

haribodog 2009.11.26. 10:00:27

Engem egyszer meg akart büntetni egy közterületfelügyelő, mert a Margitszigeten gingko-biloba fa leveleit letépkedte a fiam, és azt kérte számon, hogy miért nincs rajta szájkosár. Állítólag itt a kerületben 55 cm marmagasság felett minden gyerekre kell szájkosár, mégse látom senkin.

0stor 2009.11.26. 10:01:56

Én meg azt szeretném, ha az utcán kódorgó, gazdátlan, elhanyagolt kölyköket az erre szakosodott intézmény szakemberei befognák, és amennyiben 30 napig nem jelentkezik értük senki, elaltatnák őket.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.11.26. 10:03:22

Minek kert, ha van TV, video? ;P

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.11.26. 10:05:38

Jogos, én nem is szeretnék panelban lakni.
"a kertes házakat is ellenőrizni fogják, hogy azok rendelkeznek-e olyan kis csapóajtóval, amin a gyermek bármikor kimászhat, ha szaladgálni van kedve."-ezt viszont nem tartom jó ötletnek.

najmanna 2009.11.26. 10:10:45

reggel van, és máris sírok.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.11.26. 10:13:37

Igazából kutya azért nem való a lakásba, mert zavarja a szomszédokat. Akik emberek. A kutya csak egy kutya. Nem kötelező tartani.

Ha te kutyát akarsz, mert akkor boldogabb leszel, arra is ügyelj, hogy körülötted senki ne legyen boldogtalanabb amiatt, hogy a kutyád egész nap otthon vonyít és rohangászik fel-alá, mert szenved magányában. (Persze erről te nem tudsz, mert a kutya máshogy viselkedik, amikor te is otthon vagy. Olyankor is zajong, de az neked cuki, a szomszédok meg értetlen hülyék.)

Aki azzal jön erre, hogy az emberek is zajonganak, pl. az öreg bácsik bottal kopognak, a gyerekek is rohangásznak stb. stb., a kutyák meg amúgy is jóóóóóval jobb fejek az embernél, mert nem támadnak hátba, nem csalnak adót, nem hazudnak és így tovább... annál valami nagyon kisiklott.

Persze egy tipikus elborult kutyás általában nem tűri el, hogy bárki kritizálni merészelje a kutyáját. Olyankor elborul az agya. Ezért sem lehet rá olyasmivel appellálni, hogy mi lesz a szomszédokkal. Ő leszarja a szomszédokat, neki a saját kutyája sokkal fontosabb holmi idegen hülyéknél, akik amúgy is csak idegesítik, mert be mernek szólni a kutyájára.

(Bezzeg a kutyája soha nem szólna be a szomszédokra! Lám, milyen béketűrő kis jószág ő!)

Tehát ha valaki korlátozni akarja a lakásban való kutyatartást, kénytelen a kutya érdekeire hivatkozni, hátha az eljut a kutyaimádók agyáig.

De nem jut el.

Laciii 2009.11.26. 10:16:45

Egyeseknek itt némi kezelésre lenne szüksége, durva káosz van az agytekervényekben.

kvadrillio 2009.11.26. 10:23:08

Hát állatkertben voltatok-e ? Nemrég voltam, hogy ott mennyi állat található elképeszt őőőő!
Van mindenféle, elefánt, tigris, o roszlán, vizi ló, és majom, nagyon sokféle majom van...például gorilla-majom, az is van ! :O)))

Laciii 2009.11.26. 10:36:55

@Pók: beszereltetnék a sok elfoglalt kutyatartónak otthonra egy webcamet, és nézze, hallja, hogy mit csinál szegény kutya egyedül, talán abból megértenék és ha valóban szeretik a kutyát szégyellnék magukat.

albert1 2009.11.26. 10:37:43

Azért én nem gondolom, hogy a pisitócsák, amit néha kerülgetek, a társasházamban lakó gyerekektól származnak.

Hopp, gyengült a humoros hasonlat...

Budapesten 400 ezer kutya van, ez olyan, mintha minden 5. ember az utcára vagy a kertjábe végezné a dolgát. És ebből az utcánál van a gond.

Szerintem nem tarthatnánk normálisnak, hogy hamondjuk a VII. kerben minden 5. ember az utcára járna WC-re, és egy töredékük (csak) a kakit kézzel szartartályokba dobálná pár napra. Én akkor sem lennék nyugodt, ha a lakótelepen ők a fűbe szarnának!

MeeCee 2009.11.26. 10:46:19

@Audi Achtzig: nyugi, a VII. kerületben sok ember jár az utcára WC-zni és nem takarít fel maga után, és ez mégis sokkal kevesebb embernek szúrja a szemét, mint a kutyák és a kutyagumi...

CyranodeBergerac 2009.11.26. 11:00:51

Azt hiszem, mi emberek felettébb önteltek és nagyképűek vagyunk. Mégis, ha összevetjük a híradásokat, azt tapasztaljuk, hogy lényegesen több brutális rablótámadásról olvashatunk, mint kutyatámadásról. Arról sem szól a fáma, hogy a kutyák összerondították festékszóró palackokkal a házak oldalát, parkokat és szobrokat rongáltak, szeszesüvegeket törtek össze a járdán, csikkeket hajigáltak szerteszét, erdőket irtottak ki, folyókat szennyeztek. Szerintem a Föld nevű bolygó legkártékonyabb élősködője éppen az ember. Szóval ne kiáltsuk már ki a kutyákat első számú közellenségnek. Nézzünk tükörbe és próbáljunk megváltozni, mielőtt túl késő lesz.

Moser (törölt) 2009.11.26. 11:29:00

Ezt most nem értem.. mi ez a cikk!?
Most kutyákról, gyerekeről beszél... vagy csak kacsa az egész!?
:(
Nagyon abszurd...

novákandris 2009.11.26. 11:31:11

@MeeCee
400000 (azaz négyszázezer) kutya.
Hányezer ember csinál az utcára?
Van néhány ezer hajléktalan, oké.
Töredéke annak, ahány kutya. OK?

Tündianya 2009.11.26. 11:44:01

Valahol megértem... A kutyatartókat is megérte... De azért az elég bosszantó,h a 6,7,8. kerületekben szinte nem tudsz úgy végigmenni,h ne legyen odaszarva,pisálva,vagy hányva. Nyáron a jó melegben,még gyomorforgató is! Nekünk van egy üzletünk a 8.kerületben,s egyik nap mikor mentünk nyitni,s az orrunk előtt szart oda a kutya,s a gazdája meg el akart menni.Párom megkérte a nőt,h takarítsa fel,s erre a nő megütötte a páromat,meg üvöltött torka szakadtából. Pechére jött egy közterületes,s megbüntette,mert látta az egészet. De ha nem jön,akkor meg mi vagyunk a mocskos emberek? Nem így kéne hozzáállni a dolgokhoz szerintem...

MagyarZizzi (törölt) 2009.11.26. 11:45:52

@CyranodeBergerac:
Épp azért, mert a kutyák jófejek, aranyosak és még hasznosak is, többet érdemelnek annál, hogy garzonszobákba legyenek bezárva egyedül. Én a kutyatartást a lakás vagy telek méretéhez kötném. Palotapincsi mehet a panelba is, arra van kitenyésztve, de pl. vizslát csak kertes házba.

hezitálós 2009.11.26. 11:54:44

@Pók: lehet, hogy valakinek a kutya olyan fontos, mint másnak a tévét ordíttatni, vagy hangosan kezelni a családi konfliktusokat. utóbbiak sem mások idegesítésére csinálják direkt, de hát ettől érzik jól magukat, és pont ugyanúgy leszarják, hogy a többieket mennyire zavarja. ez egy alapvető közgazdasági probléma - az emberek nagy többségének a saját jólétének javítása százszor fontosabb a közjavakban vagy mások magánjavaiban való párhuzamos károkozásnál. ezért lopják szét például az országot, mert mennyivel hatékonyabb magánjószággá konvertálni azt, ami sok mindenkinek okozna kis örömöt, nekem meg nagyot, és különben is ellopja előbb-utóbb más és akkor kicsi sem marad. jó reggelt, idealizmus.

szokeno 2009.11.26. 12:00:39

most mi van, ez a dolog tényleg igaz??? Ugye nem! Aki csóró az ne szüljön??? Ezt nem hiszem el...

AvgDvl 2009.11.26. 12:19:05

Ez nagyon így van, fényképpel tudom bizonyítni, hogy lakásba gyerek nem való:

dl.ziza.ru/other/112009/26/demotiv/tn.jpg

Inpolem 2009.11.26. 12:19:15

ez a blog pont azért van, hogy az ide kommentelők nagy része hülye hozzáállása révén ne értse, illetve megegye, ami benne van, én pedig azon siránkozzak, hogy bevették az irományt.

vagy nevessek..:)

lamed 2009.11.26. 12:21:13

Mondjuk én panelben nőttem fel, de nem volt ezzel semmi bajom. Most meg kertes házban élek, na ezzel már sok bajom van. Azért nyilván nem mindegy a helyszín és a környezet, de én jól elvoltam a lakótelepen, most meg tele a hócipőm, hogy a kerttel meg a házzal kell állandóan baszakodni.

bluebell 2009.11.26. 12:26:52

:o))) Huhh, itt egyesek tényleg nem értik!? Uramisten... Viszont pont kapóra jött a téma, segítsetek nekem légyszi egy kicsit. Panelban lakom sajna. A szomszédom két kutyát tart a lakásában ( úgy tudom, csak engedéllyel lehet egynél több, de ez most nem is érdekes. ) Ő jóravaló gazdinak tartja magát, mert naponta egyszer hazamegy, ad nekik enni, meg leviszi őket sétálni, sőt délután, ha ő nem ér rá, a házból egy lakó megteszi. Aztán snitt. Semennyit nincs otthon. A két kutya szétugatja az agyát, hallja ugye a kinti kuyákat is, meg amúgyis, én meg már a fejem verem a falba lassan, annyira idegesít. Én nem akarom bántani a kutyákat, ők nem tehetnek róla. De nem tudom, mit lehetne tenni. Kötelezhető-e egy ilyen tulajdonos, hogy legalább egy szájbatekert szigetelt ajtót csináltasson esetleg? Vagy valami ilyesmit? Komolyan azon gondolkozom, hogy feljelentem, de azzal sem érnék el semmit. És itt azon felül, hogy engem zavar, szerintem a kutyák sem túl boldogok. Megjegyzem az volt a reakció, hogy azért vannak ketten, hogy ne unatkozzanak... Gyönyörű. A folyosón időnként elhagyott véres csirkelábak pedig már csak hab a tortán. Szóval: én nem akarok balhét, meg ilyesmi, de nem tudtok valami megoldást erre? Jóvóna.

privateer 2009.11.26. 12:35:56

Már megint a magyarirtásra akarják terelni a szót. :(

Fospunpa Bizottság 2009.11.26. 12:41:37

nem csak panelba, belvárosba sem való, tudniillik a kutyaszart és hugyt el tetszenek felejteni visszavinni a saját lakásukba a t. szülők, ahova való.

aki meg panelban tartja, az ne mondja már, hogy szereti.

émmeg úgy szeretem a papagájokat, hogy vettem a 20 literes akváriumba négyet. úgy kényeztetjük őket, hogy csak cukrot, csokit kapnak, látszik is mindegyiken, hogy imádják őket a gazdáik.

czejp (törölt) 2009.11.26. 12:49:35

Ezaz, rend, fegyelem, terror, különben ki tudja még mi jöhet. A franciáknál lefejezték a vezetőket, mert csalódtak bennük, az oroszok tanácsokat alakitottak és táborba zártak mindenkit akinek több iskolája volt, mint 6 osztály. Alig várom már a választásokat.

Float 2009.11.26. 13:07:19

Aki kutyát akar tartani panelban, az szüljön azt (vagy sünt)

kacce 2009.11.26. 13:09:42

@Pók: "Aki azzal jön erre, hogy az emberek is zajonganak, pl. az öreg bácsik bottal kopognak, a gyerekek is rohangásznak stb. stb., a kutyák meg amúgy is jóóóóóval jobb fejek az embernél, mert nem támadnak hátba, nem csalnak adót, nem hazudnak és így tovább... annál valami nagyon kisiklott."

Azert ezzel kicsit tulzasba estel. Mar miert siklott volna ki aki igy gondolja? Engem pl jobban zavarvak azok a szomszedaim, akik feszt buliznak, uvoltetik este 10-kor a tuc-tuc zenet, mint a masik szomszedek, akiknek van egy kutyajuk, aki joval ritkaban zajong es akkor is csak parat vakkant.

Azzal egyetertek, hogy ne tartson kutyat lakasban az, aki szinte sosincs otthon, vagy estig dolgozik.
En pl nagyon szeretem a kutyakat, de estig dolgozom, ezert nincs kutyam.

Alligator 2009.11.26. 14:49:34

Ki beszél itt a kutyákról emberek? Gyerekeket fognak ellenőrizni! Meg a szülőket. Nyiljon már ki a szemetek és fületek.
Nem felháborító ez? Még kutyábbul lesznek kezelve, csak azért mert nem viszik ki őket eleget. Szerintem csak az megoldás marad, hogy tüntetünk.
Én már szervezem, indul a mozgalom.
"TV elé minden gyerekkel" című kampányt, és elsőnek az Arc, majd a Fiú a Marsról című filmeket vetítjük nekik (ingyen osztjuk ki a DVD-ket). Ott kell ülni, nem mehetnek ki, már csak azértsem!!!
Csak nem fogunk behódolni a hatóságnak.

Herkules Irma 2009.11.26. 15:06:10

Kedves Barátaim!

Megrendülten olvastam, hogy vannak még, akik különbséget tesznek négy- és kétlábú, valamint csak képzeletükben létező gyermekeik között...
Jelen rendelkezés egyébként tudtommal a mentálisan erősen sérült Kockásfülű Nyúl nevéhez fűződik, aki manzártjából 1970 óta figyeli távcsővével a gyerekeket, legyen szó emberekről vagy kutyákról.

Barátaim, ne hagyják, hogy kutyásokat és gyerekeseket egymásnak ugrasszon ez a répazabáló bestia, akinek egyetlen célja, hogy a családból kiemelt gyermekeket (kutyákat, kanárikat és embereket egyaránt) konténerekben távoli kakaóbab-ültetvényekre exportálja rabszolgáknak!

Barátjuk: H.Irma

Maryke76 2009.11.26. 15:26:20

Kedves Olvasó!

Pár kommenthez én is hozzászólnék. Először is én is egy kutyatartó vagyok, aki mindent megtesz a kutyájáért, de nem bolond. Ha már ennyire szánalmas módon össze hasonltják a gyereket a kutyával akkor íme az én véleményem. Panelban lakom, mint ahogy írtam kutyát tartok, naponta több mint két órát töltünk intenzív játékkal sétával egybe kötve vagyok olyan kulturált, hogy felszedem a kutyaürüléket a kutyám után, nem úgy mint az "ember" hajléktalan banda akik sokszor a játszótér közelében végzik a dolgukat ott hagyva amit néha a kutyám szájából kell kimosni. abba bele sem merek gondolni, mi van ha egy gyermek nyúl bele és a szájába veszi a kezét. Mert valszeg egy hajléktalan nem a legjobb egészségi állapotban van, de én még azt a szívességet is megteszem, hogy havonta féregtelenítema kutyám, mert egy barom fanatikus kutyás vagyok egyesek szerint. A másik, van egy ismerősöm nem olyan rég beszéltünk erről a témáról, mert teljesen különböző a véleményünk ami nem baj, hiszen ez jó, hogy eltudjuk mondania véleményünket. Ő az egészségügyben dolgozik, napi 12 órát valamikor egy-két hétig folyamatosan, mert ugye az EÜ fizetéshez kell mellékállás is a barátnője rezidens tehát ő is EÜ-s, nos nem tudom, mit fog majd mondani a gyermekének ha egy karácsonyi vacsorát nem fognak tudni együt tölteni, vagy nem lehet ott a fontosabb pillantokban, és persze mint EÜ-s szülők amit sokszor hallok én is dolgoztam ott egy darabig de azt mondtam fontosabb a magánéltem, szóval vissza kanyarodva nagyon sokszor hallottam, hogy "kulcsos gyerekek2 lesznek azt sem tudják merre van a gyerek, sokszor aggódalmak teli beszélgetést hallhattam mikor a gyermek nem indult el az iskolába mert a szülő dolgozott. Akkor kérdem én, kinek jobb? ezeknek a gyermekeknek akik nem látnak családi háttért vagy egy kutyának? Természetesen vannak kivételek mindenhol ezt aláírom de azért ennyire nem kéne általánosítani a kutyásokat, mert jelenleg több kutyás ismerősöm van aki többet tud nyújtania kutyának szabadságban, mint némelyik szülő a gyermekének, és szerintem ez az elgondolkodtató és nem a kutyásokat fikázni, mert nem mindegyik kutya ugat a panelban, nem mindegyik kutya csak 10 percre lát teret. És igenis KUTYA és KUtyA között is van különbség

RIO 2009.11.26. 16:10:18

felháborító h ilyen emberek szóhoz jutnak.a szegények ne vállaljanak gyereket?nagyon jó kis gyerekkorban összekovácsolódó baráti társaságok alakulnak ki a panel lakóközösségekben,és minden sarkon van 1 játszótér ,természetes h kivisszük őket!!szegénységben sokkal jobb értékrendet tanulnak meg a gyerekek mint akiknek minden a seggük alá van tolva.te jó isten el se hiszem h vki ekkora barpomságokat kimondott a száján,még mindig reménykedek h csak vmi hülye vicc

hezitálós 2009.11.26. 16:59:26

@bluebell: általában a helyi önkormányzat állattartási rendelete dönti el, hogy adott területen a különböző típusú ingatlanokban hány kutyát lehet engedély nélkül, és hányat az érintett szomszédok beleegyezése alapján kiadott önkormányzati engedéllyel tartani. ezeket a rendeleteket nagyon kevesen tartják be, sok hülyeség is van bennük, de ha téged zavar + rendeletnek sem megfelelő, ahogy-ahányat tart, akkor lehet tenni az ügyben. mondjuk az is lehet, hogy érdemesebb állatvédők figyelmét felhívni a dologra, mert nekik ugyan nincs hatósági jogkörük, viszont ha nem is a te érdekeid, de a kutyáké miatt jobban szívükön viselik majd az ügyet. (amúgy vannak kutyáink és szedjük utánuk a terméket, valamint a helyi rendelet értelmesebb részének és a szomszédok kimondott vagy kimondatlan kéréseinek megfelelően tartjuk őket.)

bluebell 2009.11.27. 10:32:02

@hezitálós: köszi az infot! Próbáltam már utánajárni az önkormányzat honlapján, ott végülis annyi van leírva, hogy feljelentést tehetek. Naigen, de mondom, azzal nem vagyok beljebb, ha a nyanyeszt megbüntetik, a kutyái ugyanúgy fognak ugatni... Ez az állatvédő vonal viszont nem hülyeség. Bár gondolom ők is azt fogják mondani, hogyhát nem kínozza tettleg az állatokat, enni kapnak, séta van, mi a bajom... De persze megpróbálom, azzal nem vesztek semmit. De mondjuk egy szigetelésnek is tudnék örülni. Én már ennél jobban nem tudom a mi lakásunkat. Ja, találtam a neten kutyaugatást gátló készüléket. Hm. Gondoltam kipróbálom, az van ráírva, hogy ultrahangot bocsát ki, nem bántja az állatot, de kellemetlen, így egy idő után megtanulja, hogy ne ugasson. Mondom oké. Mennyibe kerül? 52.000 forint. Aha, akkor köszi. :o) Namindegy, köszi az ötletet, meg fogom próbálni.

bluebell 2009.11.27. 10:35:20

@hezitálós: még annyit, hogy persze, nekem is volt kutyám, igaz akkor még vidéken éltem és kertes házban, szegény meghalt, de imádtam. És ez a panelaffér eljuttatott odáig, hogy kezdek más szemmel nézni az állatokra, holott azért a józan eszem tudja, hogy erről nem ők tehetnek. Na. Szóval nekem nincs bajom az állatokkal, csak amíg én nem zavarom őket, a gazdájuk is tegyen meg mindent, hogy én is megkapjam a magam nyugalmát. Én is rászólok a gyerekre, ha hangos. Úgyhogy erről ennyit. Az meg, hogy ti becsületesen eltakarítjátok az "aknákat", és tiszteletben tartjátok a szomszédokat, nagyon dícsérendő. Csak sajnos kevesen követik...

Alligator 2009.11.27. 11:35:02

Emberek, továbbra is leragadtatok a kutyáknál.
Hahóóóó.
Ma bent voltam a Szoc. és Munkaügyi Minisztériumban, ahol benyújtottam a petíciót a tervezett intézkedés ellen, valamit kérelmemet, hogy indítsák el e helyett a "TV elé minden gyereket" mozgalmat. Sajnos Elkéstem!!!
Részletesen ki van dolgozva a "Gyerek lakásba nem való" program, találkoztam Verő Irénnel, aki megszállottan hisz a programjában, és végre is fogják hajtani, azt modnta - idézem: "ha kell, a rendőrséget és a katonaságot is bevetjük, hogy megtegyük a szükséges lépéseket" Ez őrült!!! De van elég hatalma. Ahogy láttam a Politikai Államtitkár irodájában ül, és bejáratos (kávéra) a Miniszterhez.

darthyoda 2009.11.27. 12:29:53

akik a kommenteket is olvassák, közérdekű közlemény:
Tacskómuki (rendes nevén Kotorék Miklós) pár éve alapítványt hozott létre, melynek célja az volt, hogy az Internetet el kell juttatni a haszonállatokhoz is, hogy rövid kis életük kellemesebben teljen. Az alapítvány nemrégiben célt ért, mivel több állattartó telepre is letelepítettek Internet-hozzáféréssel rendelkező számítógépeket. A gépek úgy vannak bekonfigurálva, hogy a kezdőlap tacskómuki blogja, ahol a kérődzők és követelőzők kedvükre kommentelhetnek. Az eredmény fentebb olvasható, kérem szíves elnézésüket és megértésüket.

Tacskó Muki 2009.11.27. 14:01:42

@darthyoda: Ez szóról szóra így igaz!

Tacskó Muki 2009.11.27. 14:03:02

@Alligator: Én is voltam bent Verő Irénnél a minisztériumban, mielőtt a cikket írtam. Engem összevert. Valóban egy hatalommániás szörnyeteg!

Xinyu 2013.10.27. 19:05:23

ekkora baromságot hogy nem sül le a képetekről a bőr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ilyen cikket kreáltok hazug forrásokra támaszkodva,.
pofátlan disznók vagytok és ezt azért mondom mert ez a sokadik ilyen hazug cikketek.....

sorica123 (törölt) 2013.10.29. 00:09:23

@Float: lábad nincs, kutyát nem tudod levinni, ugye? Te nem, de úgy értem, aki komolyan _kutyát_ akar, nem plüsst, hanem igazit, és tudja, hogy azzal orrbaszájba mászkálni kell. Ez, hogy lakásban nem _lehet_ kutyát tartani egy röhej. Más kérdés, hogy onnantól nem lehet csak úgy ahogy esik hazajárni, hanem ki kell találni, hogy mikor viszem, ha nem én, akkor ki viszi stb. És naná, hogy rengeteg marha van, aki megveszi, mert atyalapatyala, meg olyan okosak, majd maguktól vágják a témát, meg mert "óóómá nem vagyok én buzi macskás". Aztán jön a bluebell által vázolt egyedül ugató csoró kutya (vagy két együtt unatkozó jószág, töknyóc), a krinolinszerű, keringési zavaros tacskó, a széttépett, rosszabb esetben összecsinált lakás és így tovább. Vagy az, hogy apuka ímmelámmal leviszi az állat a sarokig, brunya, kaki a betony közepére, söprés vissza. Produktum ott marad, Pistike belelép, Pistikecsalád csavarja az orrát és szencségel, hogy minek tartanak _az emberek_ _kutyát_. Bumm, körbeértünk.
Amúgy szerzőnek valszeg van egy, a gyerekeket elrontott kutyaként kezelő család a szomszédja[="kis hülye az, másból nemért!" jelszóval kizárólag pattogva vagy üvöltve társalognak a gyerMekekkel, esetleg, mégjobb, hol motyorognak/fuvoláznak velük, hol észrevevén magukat elkezdenek hujjogatós hangszínen paracsokat osztani. Aztán jön megdöbbenés, hogy a gyerek tökhülyén viselkedik. Nem, nem vagyok titkosügynök:) Se pedagóguszseni, hozzáteszem, de akiknél ez ilyen töménységben napi szinten megvan, azok _lehet_, hogy eltolnak valamit]
süti beállítások módosítása