2010.08.04.
08:05

Írta: Tacskó Muki

Cigányokkal tisztítják Pécs levegőjét

Új attrakcióval várja Európa kulturális fővárosa az odalátogatókat. Augusztus elsejétől ugyanis ötven, levegőtisztító ruhába öltözött roma járja a várost. A szénszűrökkel ellátott lebernyeges öltözet, amely leginkább a denevérember ruhájára hasonlít, kiválóan megköti a légszennyező anyagokat, így a szén-dioxidot, a szén-monoxidot, a kén-dioxidot és a szálló port.

Komlós András, a kulturális főváros rendezvényeit felügyelő közhasznú nonprofit kft. projektvezetője elmondta: ezzel a látványossággal meg akarják mutatni, hogy Magyarország igenis képes a cigányok integrációjára és tud számukra értelmes munkát biztosítani.  Komlós szerint a Pécset járó és szárnyaikkal verdeső romák egyfajta mozgó installációként is felfoghatóak, így tevékenységük művészi értéket is képvisel.

A pécsi lakosok szerint már pár nap alatt is sokat javult a város levegője, ezért gyorsan meg is szerették a levegőtisztító munkásokat, akiknek a köznyelv  máris a „roma batman” nevet adta.

 

 

komment

Címkék: pécs kultúra roma cigány integráció 2010 kulturális főváros esélyegyenlőségről mukival komlós andrás

A bejegyzés trackback címe:

https://tacskomuki.blog.hu/api/trackback/id/tr202197153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szanalmas 2010.08.06. 12:12:12

Hát ja, így is lehet, kérem!
süti beállítások módosítása