2009.10.31.
08:00

Írta: Tacskó Muki

Digitálisan felújítják a Szomszédokat

Hamarosan dvd-n jelenik a Szomszédok című teleregény digitálisan felújított változata. A rendező, Horváth Ádám elmondta, hogy a hang és a kép digitális felújítására miért van szükség. „Ez nem egy egyszerű sorozat, ami a nyolcvanas-kilencvenes évek Magyarországán játszódik a gazdagréti lakótelepen. A Szomszédok egy emberiségmítosz, egy világeposz, csak ezt sajnos kevesen vették észre. Azért van szükség tehát a felújításra, mert itt minden hangnak, fénynek, beállításnak, kiejtett szónak jelentősége van!” – meséli a rendező, aki így folytatja. „Hatalmas, morális tanítások vannak benne! A Szomszédok tulajdonképpen egy szeretetközösséget mutat be, ahol mindenkinek megvan a szerepe, egyénisége, mégis nagyon jól megvannak, kiegészítik, segítik egymást. Taki bácsi bármikor fuvaroz bárkinek ingyen, Feri szívesen segít pakolni, szerelni. Mágenheim doktor pedig megment, feltámaszt mindenkit. Minden szereplő magasan fejlett szellemiség: Lenke néni az érzelmek melegségét hordozza, abszolút szívember, aki mindig tesz el kompótot a boltban a szegényeknek, a már említett Taki bácsi zen bölcs, mindig nyugodt és laza, hiába lesz totálkáros a karburátor. Sümegi tökéletesen uralja érzelmeit, mindig meg akar verni valakit, de aztán lenyugszik. János pedig, az erdész a természet nyelvének nagy ismerője.” – fejezi be Molnár Ferenc unokája.

 

A Szomszédok 331, digitális technikával felújított része várhatóan negyven darab dvd lemezen jelenik meg, díszcsomagolásban. Az ára hetven és nyolcvanezer forint körül fog mozogni, mint azt Pintér Bálint, a forgalmazást végző cég ügyvezetője elmondta. A hír hallatán Réz András esztéta így reagált: „Nem véletlenül volt az régen úgy kitalálva, hogy a Szomszédokból csak kéthetente adtak le egy részt. Szerintem hetente egynél több epizód megnézése súlyos egészségkárosodást okozhat. Hogy egyértelműen fogalmazzak: aki ezt a sorozatot túladagolja, vagy meghal, vagy beleőrül, vagy megvilágosodik.” – véli az esztéta kaján mosollyal az arcán és állatfoggal a nyakában.

 

2 komment

Címkék: média szomszédok molnár ferenc horváth ádám szomszédok sorozat digitális változat digitálisan felújított

A bejegyzés trackback címe:

https://tacskomuki.blog.hu/api/trackback/id/tr711375055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bence84 2010.06.15. 12:21:30

1 év alatt néztem végig a 331 részt, volt hogy egy huzamban tízet. Óriási! :)

T. Norbert 2010.11.27. 09:40:57

Ha jól emlékszem, az első pár hónapban hetente játszották.
süti beállítások módosítása