2009.12.16.
09:55

Írta: Tacskó Muki

Tacskó Muki étteremkritikája

Megjelent Tacskó Muki étteremkritikája a nemrég nyílt Biogardens étteremről a www.diningguide.hu címlapján.

 

„A hangulat a felszolgált ételektől még jobban elborult. A pizzatészta nyomtatópapír ízű (famentes, fehér), lehangoló feltétekkel. Az ecetes burgonyasaláta tofuval olyan volt, mintha bezártak volna egy szobába és 24 órán csak a Szomszédokat vetítették volna nekem, de ugyanazt a részt 48-szor, mondjuk a 11. évadból, amikor már végképp semmi se történt, még egy kisnyugdíjast se raboltak ki. A sült tofu pedig az üvöltő unalom volt maga. A kenyérlángos buggyantott séffel állítólag elfogadható és az innivalónak kínált must is ízlett.”

 

Ha már lekerült a címlapról, akkor itt érhető el.

 

www.diningguide.hu/tacskomuki/etterem-informacio-3420

 

 

 

komment

Címkék: vega gasztronómia étteremkritika vegetáriánus vegán vegetárius vegan gasztronómiáról mukival

A bejegyzés trackback címe:

https://tacskomuki.blog.hu/api/trackback/id/tr401601589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alligator 2009.12.16. 15:47:02

Na most ís szívemből szólt Muki!
Hasonló tapsztalataimról tudok beszámolni. Sajnos munkám során gyakran kell elegáns, puccos, magyaros, hejde-huja menő étteremben ennem. Így volt ez a héten is, mikor egy keszthelyi bormúzeum-étteremben adtam elő vegán igényemet. Sajtparádét ajánlottak, mondom az nem jó, mert a sajt az tejtermék. Jaaa. Akkor adunk zöldséget sajtmártással. Köszi.
Maradt az üres párolt zöldség, nem nagy baj, mert otthon utána jó nagyot vacsoráztam. Fogalma nem volt a "királyi séfnek" hogy mit kezdjen velem.
De jártam Bp. egyetlen Michael díjas séf éttermében is (nem reklámozom, de az Arany J. utcában van) itt is előadtam a vegánságot (persze csakis divatból, meg menőzésből - mert amúgy reggelire sült kolbászt eszem resztelt májjal) erre a zöldséges pennére valóban nem szórta rá a parmzánt - mert ugye a sajt az nem növény - de tojásos sajtmártásban cuppogott. Itt is maradtam a nyers zöldség "salátánál" ami 2 szál répából, egy articsóka levélből és egy zöld zeller szárból állt. Itt is köszi.
De van ellenpélda, igaz a Lajta túlpartján, Bécsben tudok 5 olyan éttermet, ahol kérdeznem , vagy szólnom sem kell, valamint van egy falusi fogadó Bécs mellett, ahol szintén minden kóser csak növényi, még a fagyi és a kaviár ! is.
De azért nem adjuk fel, hajrá magyarok!

Styxx 2009.12.17. 15:06:12

Kedves Tacskó Muki és Alligátor,

Miért vagytok Vegánok? Egészségügyi problémák, egészség megóvás, vallási okok, állatvédelem, egyéb (akkor az mi?)?

Tudom, hogy minden troll ezzel nyaggat, nézzétek el nekem is.

Tacskó Muki 2009.12.18. 10:29:00

@Styxx: Én személy szerint divatból.

Alligator 2009.12.18. 12:03:31

@Styxx: Én meg csak álvegán vagyok, csak ha látják mások is. Iszonyú menő dolog, a budai oldalon már kezdenek tönkre menni a hentesek, a svábhegyi Matchban már tejet sem kapni.

Herkules Irma 2009.12.18. 12:12:56

Én kiugrott vega vagyok, tejterméket, tojást mindig ettem, de egy ideje - 9 év után - újra eszem húst, így tudtam leküzdeni gyilkos indulataimat...
az éttermet mi - kiugrott vegák - hoztuk létre, hogy elvegyük a divatból vegánok kedvét ízetlen ételeinkkel

Styxx 2009.12.21. 15:45:53

@Tacskó Muki: @Alligator: @Herkules Irma:
köszönöm, őszinte kitárulkozásotokat.

Úgy érzem, hogy egy rokonszenves, kedvelhető szubkultúrához tartoztok.

Szívesebben mennék el egy vegánnal túrázni a Tátrába, mint egy fejszés gyilkossal. (Na jó, ha extrém kalandokra vágynék, az más).
süti beállítások módosítása