2020.07.10.
06:46

Írta: Tacskó Muki

Így döntsd be a koronavírus második hullámát!

Az elmúlt napok híreit olvasva bizonyossá váltam benne, hogy a vírusmotort újra be fogják rúgni. A vírus veszélyességéről mindenki döntsön maga, én a korábbiakhoz hasonlóan néhány tanácsot adok arra, hogyan lehet ezt az újabb őrületet megelőzni.

emberalatti_let.pngA vírus elhozta a koncentrációs táborok új korát: a korábbi százezrek helyett több milliárd embert zárnak be, de ehhez már erőszak sem kell: most a legtöbben önként korlátozzák a szabadságukat, hogy a valóságtól elszakadva, az emberi érintkezések többségétől elzárva még könnyebben lehessen manipulálni őket. Ha már eléggé rettegünk otthon, jöhetnek a félelemkeltő hírek, az agyrohasztó sorozatok, a homeoffice, homesuli, homeovi: az emberalatti lét maga. Alapvető manipulációs technika, hogy a félő, életükért rettegő emberekkel szinte bármit meg lehet csinálni. Időszakonként aztán jöhet egy kis szabadság, ahol ki lehet tombolni a lefojtott feszültséget. Meggyőződésem, hogy a blacklivesmatter zavargások is jórészt ennek tudhatóak be.

De mit lehet tenni, hogy másodszorra ne kelljen magunkon erőszakot tennünk és rettegő kutyaként az óljainkban vesztegelnünk? 

1. Ne kattints a vírussal kapcsolatos hírekre!

A vírus és annak narrációja elsősorban médiatermék: napokig breaking news lehetett, hogy megvan az első, magyar koronavírusos eset, most már címsort sem érdemel, hogy van több ezer.  (Ha a kattintásszámot azzal tudnák maximalizálni, hogy mindennap felteszik ugyanazt képet Kozsóról, ezt tennék.) Amint csökken a vírusos híreken a kattintás, úgy fogják a szerkesztők kikoptatni ezeket híreket, ezáltal csökkentve az agymosást. Hidd el, az igazán fontos információk így is eljutnak hozzád.

2. Menj be dolgozni!

Hiába engedik az otthoni munkavégzést, járj be a munkahelyedre, ezzel is fenntartva a normális életet. Ma a munkaasztalodat számolják fel, holnap a munkádat fogják, ha kivonulsz onnan.

3. Küldd a gyereket iskolába, óvodába!

online_oktatas.jpgEmlékezzünk, hogy az egész rendszert az oktatáson keresztül döntötték be: amint megszűnt az oktatás, a szülők nem tudtak dolgozni járni és dőlt a dominó. Te ragaszkodj a hagyományos iskolához, óvodához, kerüld a gyerekeket cyberzombivá tévő távoktatást. Ha más nincs, küldd el ügyeleti óvodába, iskolába a gyereket. Minél többen teszünk így, annál több pedagógus kell, akiknek a gyerekeit ezért szintén nem lehet otthon hagyni, így még több nevelő kell: máris sikerült megállítani a rendszer bedőlését. Kicsit olyan ez, mintha minden postai dolgozó címére feladnánk egy ajánlott levelet, így azok kénytelenek lennének elmenni érte a lakóhelyük szerinti postára (hiszen mikor otthon átvehetnék, dolgoznak), így egyikük sem dolgozna. Bedőlne a posta. (A pontos módszertan a Sorozatvicc című regényben olvasható.)

4. Találkozz emberekkel!

A karantén után érdekes volt másokat látni: jé, ők is túlélték, ők is csak hallottak valakiről, aki hallott valakiről, aki elkapta a parahapcit. A találkozás segít a realitásérzéked megőrzésében.

5. Ne kíméld az öreget!

Sok elmélet szerint, a vírust mindenki elkapja pár éven belül és mivel mutálódni fog, az oltás se lesz hatékony. Ha tényleg így van, használd ki az időt, amit idős rokonaiddal tölthetsz. Ha ma nem látogatod meg a nagymamát, holnapra nem a vírus viszi el, hanem a hiányod.

6. Free vírus!

Tudd, ha most engedsz az agymosásnak, karanténba vonulsz, akkor nemsokára bedől a gazdaság, így belőled egy egészséges munkanélküli lesz. Az se sokáig, mert az 5. pontban foglaltak szerint nemsokára így is-úgyis elkapod. Ne higgy az olyan elméleteknek, hogy ha csak egy embert is meg lehet ezzel menteni, akkor több milliárd karanténba kell, hogy vonuljon. Az az egy ember valószínűleg később úgyis beteg lesz, az emberiség pedig rabszolga.

Ezért összességében bassz a korlátozásokra és tudd, hogy a szabadságod és így a normális életed a tét.

masodik_hullam.png

Szólj hozzá!

Címkék: agymosás koronavírus covid-19

A bejegyzés trackback címe:

https://tacskomuki.blog.hu/api/trackback/id/tr3615991334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása