2010.04.06.
07:54

Írta: Tacskó Muki

Négy év pornó

 

„Imádok szabadon választani, de pont vasárnap kell új cipőt vennem”

Mindig könnyfakasztóan viccesnek tartottam az olyan embereket, akik valamifajta hazafias tettnek tekintik, hogy elmenjenek választani.  Az ilyenek száma az utóbbi időben hálisten jelentősen megfogyatkozott, különösen 2002-höz és 2006-hoz képest, amikor gyakran lehetett arról hallani, hogy ennek a már Darwin által leírt fajnak egyedei akár még össze is kaptak politikai kérdéseken.  De rendben van, vegyük munkahipotézisnek, hogy tényleg akkora felelősség elmenni szavazni. Volt már Önökkel úgy, hogy valamiről úgy hitték, király dolog, például a New Kids On The Block/Take That/Shygys játssza a szférák zenéjét? Vagy mindenfajta szórakozás teteje atomrészegre bebaszni és üvöltözni az utcán? Aztán rájöttek, hogy mégse? Az ember jól kimunkált, gyűjteményes véleménye ugyanígy megváltozhat politikai kérdésekben is, és ahogy az elmúlt négy év tapasztalata mutatta, meg is változik: 2006-ban még sok ember mondta, hogy igen, igen, húzzunk bele, aztán most meg már csak igen kevesen maradtak belőlük. Ha programcsomagokat választanak a tv-jükhöz, de legközelebb csak négy év múlva lehetne váltani, az para lenne nem? Teszem azt, éppen rajtunk van az ivari baszdüh és kiválasztjuk a pornócsomagot, aztán két hét múlva már unjuk az „Oh, I want it in my ass, please!”-t és néznénk inkább a Gemencről valami jó állatos filmet. (Oké, ez nem volt olyan jó példa, mert ez a két filmművészeti halmaz gyakran metszi egymást.) A választásokkor pontosan ugyanez történik, váltani nem lehet, csak itt négy évre nem műholdas csomagot veszünk magunknak.  Tehát ha már a felelősségnél, meg a hazánál tartunk, akkor az iksz behúzása bárhova is szerintem vállalhatatlanul nagy felelősség.

Szanyi Tibor megmentője voltam én

A választásfetisiszták azzal is szoktak érvelni és mindenféle történelmi példákat előcitálni, hogy egyetlen szavazaton mi minden múlhat.  Például rajtam múlhat, hogy Szanyi Tibor bekerül a második fordulóba és nem kap ki már az elsőben. De állj, hát bizonyítsa be valaki, hogy tényleg az én cédulámon múlt és nem a Szabó nénién, vagy azon a 13 ezer másikon, aki szintén Tibit lájkolta. Szóval, ha őszinték vagyunk, akkor csak azt mondhatjuk, hogy rajtam múlhat egy a tizenháromezer-négyszáztizenkilenchez részben, hogy Tibor április végén újra ringbe száll. Ez ám a dicsőség, Dugovics Titusz sem haluzhatott volna szebbről! Vagy egy a sok ezerhez a szerepem abban, hogy Kupper András a 17. vk-ban már elsőre! Jesszusom, mekkora hero lehetek!

A cizelláltabb érvrendszerrel dolgozók pedig visszanyúlnak a régi görögökig, hogy politika, polisz, fasztuggya és polgár az, aki részt vesz a köz ügyeiben. De részvételnek nevezhető az, ha négyévente kétszer ikszelek egyet egy nyavalyás cetlire, de amúgy szarok bele mindenbe? Illetve mért ne lenne részvétel az, ha valaki úgy dönt, hogy ő helyre, tétre, befutóra senkit nem akar a versenyzők közül, hogy ő az egyik árut sem akarja. Ha bemegyek a cipőboltba, muszáj is feltétlenül cipőt vennem? Megjegyzem, alkotmánybírósági határozat is van arról, hogy a nem választás is politikai véleménynyilvánításnak minősül, semmi bűnös nincs abban. (Most lusta vagyok előkeresni, aki megtalálja, küldje be.)

Kísérj inkább haza egy majmot

De akkor mivel is üssük el a hosszúnak ígérkező jövő vasárnapot, kérdezheti bárki okkal és joggal. Szerintem sokkal hazafiasabb, felelősségteljesebb és poliszlakóhoz méltóbb, ha például beengedjük magunk elé a besorolásra váró autóst, átvezetjük a terhes, nyugdíjas anyukát a zebrán, hazakísérjük az állatkertből megszökött és eltévedt majmot, visszavisszük a szelektívbe a pillepalackot, vagy elmosogatunk az asszony helyett. Ha ezt akár csak egyszer is megtesszük a négy év alatt, azzal messze többet tettünk, mintha nekrofil módon mindenféle urnákhoz látogatnánk el. De már az is elég, ha szimplán jól érezzük magunkat. Hogy Bede Márton fentebb idézett nagy, összefoglaló alkotmányjogi művét idézzem: „ … végre elkezdeni élvezni az életet, meglesni mit esznek a spanyolok, mit néznek az angolok, újra lejárni a haverokkal focizni, elmenni kirándulni, össze-vissza kefélni a tisztásokon, megnézni a naplementét, végignézni az ablakból, ahogy hazabandukolnak a földekről a munkások.”

Végül pedig megkérdezheti valaki: De Tacskó Muki, te hülye virággyerek, mi lesz, ha nagyszerű írásod hatására valóban senki nem megy el szavazni, hiszen az kész anarchia lesz! De erre én azt mondom: ha a magyar nép a bölcsességnek ilyen magas fokára valóban eljut jövő vasárnapig, akkor már minden annyira oké lesz, hogy nem lesz szükség többé mindenféle görögöktől lopott, elcseszett, illuzórikus folyamatirányítási rendszerekre. Akkor megállhatunk, mert itt van már a bálnagyár, hogy Arany Sándort idézzem.

Mivel tölti a választás napját egy nem választó! Írja meg a tacskomuki@gmail.com-ra, a legjobbakat közzéteszem!

40 komment

Címkék: választás szavazás majom polisz szanyi tibor politikáról mukival

A bejegyzés trackback címe:

https://tacskomuki.blog.hu/api/trackback/id/tr761896968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eloszto · http://eloszto.hu 2010.04.06. 11:58:21

Bár választani nem lehet, de szavazni azért elmegyek:)

yafet 2010.04.06. 11:59:52

Minden érmének két oldala van!
Ha a Szanyit benntartani nem is annyira hero dolog, de mekkora királyság lenne kiejteni pont az én cetlimmel:)))

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.04.06. 12:02:45

Hmmm... hát én kérem az elmúlt 8 évben kétszer is X-eltem, de csak nem az akart menni a képernyőn, amit választottam, úgyhogy most már ideje lenne. Akár négy éven keresztül is, nem bánom :)

Amúgy vasárnap még az X előtt kimegyek az erdőbe emberekre lövöldözni, úgyhogy senki ne mondja, hogy elszúrtam a napot!

Psyman 2010.04.06. 12:41:22

AZért az baromi izgalmas lenne, ha mindenki úgy gondolkodna, mint a posztíró. Ha senki nem menne el szavazni, mert olyan nagyon faszagyerek, hogy ő szarik mindenbe, akkor elég izgalmas világ lenne itt.
De végül is érthető, az ilyen állatfaj a választások utáni négy évben előlép megmondóemberré, hiszen "én nem szavaztam rájuk"-alapon biztosan fikázhatja teljes nyugalommal azt ,aki épp az útjába kerül.

monu 2010.04.06. 13:02:55

@Psyman: Pont akkor lenne értelme, ha senki nem menne el, de legalábbis sokan. Az vélemény nyilvánítás lenne, így hogy ilyen kevesen vagytok szerintem nem sok értelme van, ráadásul összemosódik a "minden pártot utálok", "a tegnap beb@sztam és másnapos vagyok", és a "a rossz lábaimmal nem tudok elmenni" meg az "ezek közül a szarháziak közül egyik se". De ha kirándulsz is rendben van szerintem. Bár én szerintem elmegyek szavazni aztán kirándulok. (Ez lesz az első, eddig 4x-szer nem szavaztam)

nem szeretem a margarint (törölt) 2010.04.06. 13:17:59

Muki, Muki... szívemből szóltál megint.
Vasárnap, ha lehet, én is erdőbe megyek (de nem abba, amelyikbe Krajcs), biringázni. Esetleg átkísérem előtte valamelyik zebrán a nyugdíjas, terhes anyukát. :)

mutant · http://universal.blog.hu 2010.04.06. 13:25:59

@eloszto: Ez egy igen bölcs mondat volt!!:D

Micsoda fos poszt volt ez kéremszépen:O

progresszor · http://tiltottszavak.blog.hu/ 2010.04.06. 13:46:23

@nem szeretem a margarint: ha csak azért mennél erdőbe szavazás helyett, mert bizonytalan vagy, akkor a www.valasztasom.hu segít.

Franky4fingers 2010.04.06. 13:46:54

Egy kicsit kiigazítanám a posztban a hasonlatot:

Négy évvel ezelőtt pornócsatornára fizettem elő, aztán akárhogyan is nézem még mindig csak az állatos film megy Gemencről. Kicsit elegem van már, de az végképp leveri a biztosítékot, hogy amikor a mormotát megb@ssza az áram a villanykerítésen, akkor mosolygós faszi magyarázza, hogy na ugye van itt pornó!

Úgyhogy elmegyek szavazni, mert kúvára elegem van.

Tajbor77 2010.04.06. 13:46:54

Posztírónak a gondolatkísérletre: senki nem megy el szavazni, de a gonosz gyerek a házból poénból beikszeli Torgyán Józsefet. Előbb gondolkodj el, hogy milyen világ lenne Torgyán doktor 100%-os parlamenti győzelme után. Bevállalnád?
Én ezért (is) megyek el szavazni.

Szelki Lata 2010.04.06. 14:21:51

Ez a posztíró egy hű-de-okos, über-értelmiségi, felvilágosult fasza gyerek. Biztos ultra-neo-liberál-bolsevik lenne, csak most olyanra nem nagyon tud szavazni még a saját eltorzult értékrendje szerint sem, ezért marad otthon.

Szerintem maradjon is.

Nyúl agyú 2010.04.06. 14:25:59

Segítsen valaki, én csak egy ostoba nyúlagyú vagyok!

Szavazzak A-ra, aki szerint B romlást hoz az országra? Vagy szavazzak B-re, aki szerint A mocsok és megátalkodott? Vagy válasszam C-t, aki minden plakáton azt hirdeti A és B is utolsó csirkefogók gyülekezete?
Inkább elmegyek 11-én a gyülekezetbe.

Szelki Lata 2010.04.06. 14:30:08

@Nyúl agyú:
Próbálj a józan eszedre hallgatni, talán. Az vagy súgni fog valamit, vagy nem. Rakosgasd sorba a tapasztalataidat, a tényeket. Ennél többet nem lehet segíteni, ha nem ugrik be semmi, akkor tényleg a gyülekezet lesz a jó választás számodra.

Goose-T · http://blacksabbath.blog.hu/ 2010.04.06. 14:35:55

Baromság ez a nemszavazós dolog, mert semmi következménye nincs. Akkor lenne jó, hogyha érvénytelen szavazás esetén az összes, választáson indult képviselőt belelőnék a Dunába a Parlament előtt, utána pedig új emberek új pártokat alapítanának, és kezdődhetne újból az egész.

Franky4fingers 2010.04.06. 14:43:54

@Nyúl agyú:

Ugyanannyit dolgozol, mint tavaly? Ugyanolyan szorgalmasan végzed a munkád? Ugyanolyan lelkiismeretesen hajtod végre a feladatokat?
Ugyanannyiért tudsz vásárolni? Ugyanolyanok az utak? Ugyanannyi szabadidőd van?

Na. Ha az első kérdésre igen a válasz a másodikra nem, akkor a menedzsmentben van a hiba.

Vizet Prédikál 2010.04.06. 14:49:49

>>> Ha bemegyek a cipőboltba, muszáj is feltétlenül cipőt vennem?

Nem, a cipőboltból ki tudsz úgy jönni, hogy nem vettél semmit. A választásokról viszont NEM tudsz úgy kijönni, hogy akkor most senki nem fogja vezetni az országot, mert neked egyik sem tetszett. Ez a kurva nagy különbség.

Minden országnak olyanok a vezetői, amilyet megérdemel. Nem muszály elmenedd szavazni, de azt ne feledd, van egy csomó ember aki marhára el akar menni, és marhára az XY pártra akar szavazni. Azon gondolkodj el, hogy az jó lesz-e neked? Valamelyik csomagotd úgyis rád sózzák, és 4 évig azt fogod nézni, ha akarod, ha nem.

nem szeretem a margarint (törölt) 2010.04.06. 15:35:28

@Tajbor77:
"milyen világ lenne Torgyán doktor 100%-os parlamenti győzelme után"
Nagyon rossz. Kinek mondaná szegény, hogy monnyonle?

nem szeretem a margarint (törölt) 2010.04.06. 15:35:28

@progresszor:
Az erdőbe szociofób és mizantróp indíttatásból megyek.

nemecsek ernő áruló 2010.04.06. 15:35:28

Azért az nem olyan ritka ám, hogy egy-egy körzetben egy darab szavazat dönti el a kerület sorsát... Szóval igenis van értelme szerintem. Viszont épp az a szép a választás szabadságában, hogy elmehetsz, de nem kötelező.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2010.04.06. 15:35:28

Az önmagában rendkívül vicces, hogy megveted azokat, akik veszik a fáradságot, és döntenek helyetted is, neked is köszönhetően.

Én nem gondolom azt, hogy butaság nem szavazni. Tegyétek minnél többen ezt.
Annál többet ér az én szavazatom.

Akkor lesz itt jó világ, ha csak én szavazok majd! :)

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.04.06. 15:51:47

Se szellemes, se elgondolkodtató nem volt az írás, azon kívül, hogy a szerzőnek tele a töke az egésszel, más nem jött le belőle. Ezért meg kár volt ennyit írni.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.04.06. 16:02:11

@Trompf: Mielőtt Tacskó Muki nagyszerű írásának hatására senki nem megy el szavazni, lesz egy közbülső lépcső: sokan nem mennek el. Ezt felismeri esetleg pár olyan ember, akire felnézünk, nem politizáltak még és hiszünk bennük (Tacskó Muki személyesen?), csinálnak egy pártot, és mielőtt a következő választáson nem szavazna senki, hopp, megnyerik, mert végre van divatos cipő is a cipőboltban, nem csak gemenci állatpornó.

Tacskó Muki 2010.04.06. 16:04:45

@Levéltáros: Egész pontosan ez a terv. Lelepleződtem...

Franky4fingers 2010.04.06. 17:20:08

@GerzSonka:

Igazad van. Csak ebben az is benne van, hogy utána négy évig pofát befogsz, dolgozol, kussolsz. És felvállalod, hogy neked (bármi is az eredmény) az jó.

Én azt utálom, aki nem megy el szavazni, utána meg négy évig ugat, hogy szar a rendszer. Felelősség maximális hiánya

arconfosom 2010.04.06. 17:20:09

Valaki árulja el, az ilyen szarok, ilyen kevés reakcióval hogy a faszba kerülhetnek címlapra???

Anyád a baráthal 2010.04.06. 17:20:10

Néhány előttem szólóval egyetértve, én örülök, ha nem mennek el az ilyen beleunt emberek, akiknek tele a tökük, és nem tudnak dönteni. Jobb, ha nem is szavaznak, csak hülyeségeket ikszelnének.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.04.06. 17:48:12

Aki nem megy el szavazni, vagy ervenytelenul szavaz az utan kovetkezo negy evben ne sirjon, hogy milyen szar neki, mert nem tett ellene semmit.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.04.06. 17:48:12

@Franky4fingers: Ezt a dumát sose értem. Miért ne pofázhatnék attól, hogy nem mentem el szavazni. Itt élek, fizetek adót, szívok a sok hülye miatt, és nem tudok kire szavazni, mert szar mindegyik. Már reklamálni is tilos? Vagy kötelező szavazni azok közül, akiket felkínáltak nekem? Az egy másik rendszer volt.

Emlékezet maximális hiánya.

@Anyád a baráthal: Ikszelném én az okosságot, ha lenne.

GrofZero 2010.04.06. 18:04:47

Népszavazást kellett volna kiírni, hogy legyen a szavazólapon "Egyik sem" rubrika, valamint ennek legyen következménye is, megfelelő arányú szavazat esetén. pl. ha 51% arra szavaz hogy egyik sem, akkor az azon a választáson indult képviselőjelöltek minimum 4 évig nem jelöltethetik újra magukat. Vagy az így megbukott pártok. Vagy valami más, nem ennyire kisarkított dolog.
Bár ezt egy 2/3-os többségű kormányzás alatt elfogadtatni már kissé nehéz lesz.

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.04.06. 18:54:23

Oroszországban van egy olyan karika a szavazólapon, hogy egyik sem.

pszt 2010.04.06. 19:16:35

@GrofZero:
Erre is van törvény (mármint a szavazók részvételére).
Népszavazás:+ x milliárd
Képviselőjelöltek tekintetében a pártoknak kellene elgondolkodni, nem 4 év. jelöltethetetlenség.
2/3 harmad estében, 2/3 lenyúlás.

Miért is menjek szavazni?
Ja, érvénytelent jelölni!
Értelme?

anyadmajma 2010.04.06. 19:38:27

Ennyi ostoba embert egy rakáson. Ha nem tetszik az írás, miért olvastad el? Ha elolvastad, és nem tetszett, akkor miért töltöd azzal az időt, hogy beírod, hogy szar a poszt? Hátha átírják?:)
És azt a demagógiát, hogy mennyészavaznyi, merazszámít-kölleszteoda! Majd elmegyek, ha lesz kire vagy mire szavazni. Két kupac szar közül én már egyiket se akarom megenni, nem érdekel, hogy ki szerint melyik a kisebbik kupac. Pont ez a baj, hogy az elmúlt 20 évben mindig valaki ellen kellett szavazni, erre agitáltak.
Majd elmegyek, ha valakire kell szavazni, és nem ellene.

dr kíváncsivagyok 2010.04.06. 19:39:07

Kissé árnyaltabb a dolog. 6 pártra lehet voksolni.Nehéz választás lesz , a szarok közül a legkevésbé szart választani. Vagy egész nap nyugdíjas kismamákat visszakísérni az állatkertbe.

Lev Menachem 2010.04.06. 20:13:57

tipikus balfaszmentalitás, gratulálok a címoldalhoz, megérdemelted

Lev Menachem 2010.04.06. 20:13:57

jha hogy a nagy anarchista hülyegyerek még előmoderál is , nah ehez külön gratulálok

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.04.06. 21:13:37

@progresszor:

jó ez a választásom.hu oldal, remek, és ötletetes szakértői rendszer. nyilván beprogramozták a választási ígéreteket, és az alapján dobja ki a végeredményt. már csak azt nem értem, hogy a fideszt hogy tudták a készítők belevenni, mert hogy azok idén nem ígértek semmit, így nem is jöhet ki senkinek sem az hogy a fideszre kéne szavaznia...

kellett volna olyan választási lehetőség ötödiknek minden kérdésre hogy "NEM MONDOM MEG", illetve a fontossági kérdéshez is, olyan hogy "MAJD MEGLÁTJUK", vagy nemtudom. ez az én véleményem.

egyben nagyon jónak tartom a fidesz választási kampányát, mert mivel nem ígérnek semmit, nem mondanak semmit, így később ha kormányra kerülnek, nem lehet azt mondani rájuk hogy nem valósítják meg az ígéreteiket, mivel nem is voltak. ha csinálnak értelmeset akkor meg verhetik a mellüket, hogy nézzed megcsináltuk, pedig nem is ígértük. nekik egy biankó programjuk van, azt csinálnak majd amit akarnak :D

anyadmajma 2010.04.10. 16:47:04

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Aki meg elmegy szavazni, és a nyertesre szavaz, az meg 4 évig a seggét verje a betonba, hogy neki milyen jó, és ne fröcsögjön, hogy az előző nyertes miatt szar neki.
süti beállítások módosítása