2009.09.10.
18:48

Írta: Tacskó Muki

Éjszakai játszóterek épülnek

 

Uniós pénzből kezdi meg nyolc budapesti önkormányzat az úgynevezett „éjszakai játszóterek” építését. Ezekre a játszóterekre a szülők éjszaka viszik ki gyerekeiket és egy pár órára, vagy akár egész éjszakára egyedül hagyják őket. Kutatások szerint a rövid ideig tartó, kontrollált rettegés, illetve az ennek hatására megnövő úgynevezett arousal-szint kifejezetten jót tesz a gyermekeknek, az ilyen élményeknek kitett kicsik később nagyobb eséllyel lesznek művészek, tudósok, feltalálok.

 

Vekerdy Tamás, a Waldorf-pedagógia magyarországi népszerűsítője támogatja az ötletet. „Helyesnek tartom ezt a nevelési eszközt azzal, hogy azt a megfelelő, a legfogékonyabb életkorban kell alkalmazni, ebben az esetben négy és nyolc éves kor között. Az éjszakai játszótér az életre nevel.” – nyilatkozta Vekerdy a Nők Lapjában.

 

 

 

 

komment

Címkék: gyerek félelem gyermek játszótér nők lapja pedagógia rettegés vekerdy tamás waldorf módszer waldorf pedagógia éjszakai játszótér életre nevelés nevelésről mukival

A bejegyzés trackback címe:

https://tacskomuki.blog.hu/api/trackback/id/tr561372952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyúl agyú 2009.09.11. 06:26:58

Úgy tudom, a kutatás kiegészült egy longitudinális vizsgálattal. Azt találták, hogy a gyermekek ezek után még hosszú ideig rémálmodtak. Mint tudva levő a rémálmok rengeteg feszültséget távolítanak el a szervezetből, így a kutatók szerint ez is egy meglepő pozitív hatása a kísérletnek.

Bloggy01 · http://bloggy.blog.hu/ 2011.05.19. 21:06:28

Arra jó, hogy egész életükben gyáván féljenek a rosszaktól.
süti beállítások módosítása