2009.09.28.
04:05

Írta: Tacskó Muki

Mától „kutyajeggyel” is repülhetünk

Óriási zaj, öt fok körüli hőmérséklet, teljes sötétség, benyugtatózott kutyák vonítása – sokaknak azonban ennyit is megér a repülés élménye. A mai naptól ugyanis a csomagtérben is utazhatunk három nagy fapados légitársaság, a Ryanair, a SkyEurope és a Wizz Air járatain.

 

A poggyásztérben repülő utasokat lényegében tárgyként kezelik a check-in pillanatától kezdve: elsőként lemérik őket és súlyúktól függően kell kifizessék az egyébként olcsó, tíz és negyven euró közt mozgó jegyeket. Kézipoggyászt nem vihetnek magukkal a biztonsági előírások miatt, csak ruha lehet rajtuk. Ajánlatos azonban jó melegen felöltözni a csomagtérben uralkodó nagy hideg miatt, igaz, ez többletköltséget jelent az említett, súly alapján történő díjszabás miatt. Az utasokat ezután ketrecekbe, faládákba rakják és itt is maradnak addig, amíg a célállomáson ki nem csomagolják őket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Növelhetjük azonban kényelmünket a csomagtérben is, mert itt is repülhetünk business classon némi felárért. Ebben az esetben egy elemlámpát kapunk az utazás idejére, hogy lássunk valamit és némi nyugtatót, általában ketamint is adnak.

 

Az egyetemista Klári a ma reggeli amszterdami járat csomagterében érkezett meg „kutyajeggyel”, ahogy népszerű nevén nevezik az új szolgáltatást. „Nagyon élveztem a repülést” – mondja. „Egy jó fej white golden retrieverrel utaztam egy ketrecben, akivel melegítettük egymást. Fölém pedig egy kínai fiú volt berakva, akivel jól elbeszélgettünk angolul, már amennyire értettük egymást a zajtól.”

 

 

komment

Címkék: repülés utazás kutya ryanair fapados wizzair repülőgép skyeurope kutyajegy tárgyként való kezelés életmódról mukival

A bejegyzés trackback címe:

https://tacskomuki.blog.hu/api/trackback/id/tr911412400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása