2009.12.18.
11:21

Írta: Herkules Irma

Gettósításról beszél a tengerimalac-város polgármestere

Alig féléve, hogy Hagyó Miklós egykori városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes és dr. Persányi Miklós állatkerti főigazgató ünnepélyes keretek között átadták a Fővárosi Állat- és Növénykertben létrehozott tengerimalac-várost a látogatók és a tengerimalacok legnagyobb örömére.  Ez a néhány hónap azonban elegendőnek bizonyult arra, hogy kiderüljön, nem pusztán a látogatók és a kisállatok szeretete állt a nagyreményű vállalkozás hátterében.

A részletekről H. Fifi, a tengerimalacok kolóniájának demokratikusan választott polgármestere számolt be a médiának. A polgármester elmondta, hamar rájöttek, hogy szó sincs kedves gesztusról ember barátaik részéről, sőt egyáltalán nem túlzás egyenesen gettósításról beszélni. H. Fifi elpanaszolta, hogy a számukra biztosított faautók beköltözésük óta nem működnek, tehát sem árufuvarozásra, sem személyszállításra nem alkalmasak, s ezt hiába jelezték többször is az illetékeseknek, válaszra sem méltatták őket. Emellett városuk sem villamos-, sem víz- és csatornarendszerrel nem rendelkezik. Egyetlen szilárdburkolatú utcájuk sincs, használható művelődési házról, futballpályáról már álmodni sem mernek, pedig az egykor bemutatott tervekben mindez még szerepelt.

 

Ennek ellenére sokáig bíztak benne, hogy csak a gazdasági világválság hátráltatja ügyüket. Szeptemberben viszont már az is kiderült, hogy – eddig tisztázatlan okokból – fagyos faházaik fűtéskorszerűsítésére sem pályázhatnak az illetékes szakminisztériumnál valamiért, annak ellenére, hogy minden kritériumnak megfelelnek. Ráadásul már fenyegető telefonhívásokat is kaptak nemegyszer, melyekben ételmegvonással ijesztgetik őket, amennyiben meg mernék szellőztetni az ügyet. Helyzetükben mégis az a legdöbbenetesebb, hogy bár saját önkormányzattal rendelkeznek, a központi költségvetés eddig semmilyen összeget nem bocsátott rendelkezésükre, így nincs miből gazdálkodniuk, életben maradásuk csak az állatkert szőrösszívű gondozóin múlik, akik nem ritkán provokatívan majszolják szendvicseket vagy eszik főtt kukoricájukat a kerítésen könyökölve, nekik meg csak káposztalevelet és almahéjat hajítanak, ami több, mint megalázó.

 

(Egy ilyen konyha csak álom maradt a tengerimalacoknak.)

 

A polgármester ma már létük tudatos ellehetetlenítésére tett kísérletként gondol fiatal városukra, ami nemcsak fizikális ellehetetlenítésükről szól, hanem célja az is, hogy meggyalázza történelmi és kulturális örökségüket is, így kaphatták nevüket utcák és terem olyan tengerimalac hősökről, akik sohasem léteztek. A demokratikusan megválasztott vezető könnyek közt ismerte be, éjszakánként akváriumról és faforgácsról álmodik.

5 komment

Címkék: esélyegyenlőség diszkrimináció tengerimalac hagyó miklós faforgács gettósítás esélyegyenlőségről mukival

A bejegyzés trackback címe:

https://tacskomuki.blog.hu/api/trackback/id/tr331606350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV Stüszi 2009.12.21. 14:46:39

Nehéz bármit is mondani erre a hírre, a tragédia újra és újra megismétlődik... Az emberek nem tanulnak a hibáikból, tegnap még Morvai Krisztinát és Vona Gábort üldözték, ma a tengerimalacok kerültek a gyűlölködés és a kirekesztés céltáblájára...
borzasztó, csak mert malacok...

Styxx 2009.12.21. 15:45:53

Most kemény szavakat fogok használni, de nem érzek semmi részvétet a tengerimalacok iránt. Túltenyésztett, eltunyult, léha hobbi állatkák. A nypi betevőért élethalál harcot folytató, büszke, szabad patkánypopulációhoz képest valóságos unteranimalok. a kisétleti fehérpatkány populávióval nem ér példálózni, őket megtévesztették.

AvgDvl 2009.12.22. 21:01:40

Méltatlanul alulkommentelt poszt.

telepes 2009.12.30. 19:39:24

Nem szeretem az összeesküvés-elméleteket, de én úgy tudom, hogy az Andok-beli nagy indián civilizációkat egy pestishez hasonló betegség döntötte romba, melynek hordozói ezek az ártatlan és kissé bugyuta külsejű kis dögök voltak. Hová tart a világ!? Nemrég gyermekfilmet is készítenek ezeknek a rágcsálóbőrbe bújt fenevadaknak a főszereplésével, amelyben persze cinikus módon ők mentik meg a Földet a katasztrófától!! Emberek!! Kisállattartók! Ébresztő!! Kígyót melengetünk a keblünkön!! Közeledik 2012!! Ezek át akarják venni a hatalmat!! Szegény maják már csak tudták...figyelmeztetni akarták az utókort. És "rejtélyes" módon eltűnt a civilizációjuk!
Jellemző módon mi magyarok csináljuk meg ezt a rágcsáló-menhelyet.Már csak ez hiányzott sokat szenvedett, kicsinyded Magyarországunknak!!

szerdzsoleone 2010.03.08. 13:40:33

Balogh Zsolthoz hasonló kifakadások/előállások máshol is vannak: www.pecsiujsag.hu/index.php?p=article&aid=24203
Ezeknek ki jár utána?
süti beállítások módosítása