2009.09.13.
22:59

Írta: Tacskó Muki

Őszinteséget ajánl a humánerőforrás szakértő

Kevesebb hazugságot, több őszinteséget javasol az állásinterjúk során Bakács Mónika, egy nagy, nemzetközi cég hr-igazgatója. „Már az önéletrajzok, illetve motivációs levelek írása során is figyelembe kell venni azt, hogy a mai világban mindenki titkosszolgálati eszközök nélkül is leinformálható, azaz nagyon hamar kiderül, ha valaki szépíti a valóságot végzettségével, nyelvtudásával, vagy munkatapasztalatával kapcsolatban. Ez pedig igen kínos tud lenni, ezért én a teljes őszinteséget ajánlom mindenkinek.” – állítja a szakember. A teljes őszinteségre mutatja példának az alábbi motivációs levelet:

motiváció.jpg

 

„Tisztelt …..!  

X. Y-nak hívnak, a ….. munkakör betöltésére jelentkezem az alábbi bemutatkozó levéllel. Előrebocsátom, hogy a meghirdetett munkakör engem egyáltalán nem érdekel, csak jobb híján pályáztam meg ezt az állást. A fentiekből is következik, hogy nem vagyok becsvágyó, így sem főnökeimnek, sem más munkatársaimnak nem kell félni attól, hogy előreléptetésért, prémiumért vagy bármilyen munkához kapcsolódó előnyért versenyezni fogok velük. A rám bízott feladatokat önállótlanul, szolgalelkűen, minden egyéni kezdeményezés nélkül ugyan, de el szoktam végezni. Egyéb fontos munkahelyi szokásaim az alábbiak: 

Délutánonként általában aludni szoktam egy-másfél órát. Ezt legszívesebben az íróasztalom alatt teszem meg, de szívesen alszom bárhol máshol is a földön, ahol ezt kijelölik számomra, csak arra kérem Önöket, hogy ne lépjenek majd rám.   Unalmas, csendes társaságomat általában kerülni szokták munkatársaim, így hamar kialakul az a helyzet, hogy sem hozzám nem szólnak, sem én nem szólok senkihez, de ez így mindenkinek jobb.  Naponta általában kétszer megyek ki önkielégítést végezni a wc-be. Csendes alkatomtól eltérően ilyenkor üvöltve, hörögve élvezek, kérem ettől ne ijedjenek meg! És azt is szeretném, ha a gépemen nem tiltanák le a pornóoldalakat, mert akkor előtte gyorsabban fel tudok izgulni, így hamarabb végzek és ez az Önök érdeke is.  

myas.pngEbédelni a magam által hozottat szoktam, ezt télen a fűtőtesten, nyáron a napon szoktam a műanyag dobozában megmelegíteni, mert a mikrótól félek és nem is tudom használni. Az ilyen, napon, vagy fűtőtesten való melegítéstől általában megerjed az étel, de ezt én direkt szeretem, mert így ingyen jutok egy kis alkoholhoz. Ne ijedjenek meg attól se, ha a szemétből eszem ki az ételt, ezt ugyanúgy az erjedtsége miatt szeretem csinálni.  

A céges bulikon, tréningeken általában már egy sörtől fejre állok, ilyenkor bátortalanul udvarolni kezdek valamelyik csúnyácska titkárnőnek, aki el szokott utasítani. Ilyenkor zavaromban és idegességemben nyilvános, megalázó rókázásba kezdek, de ezután már húzok is el aludni. Azt remélem már nem is kell mondanom, hogy ezek után a másnapi csapatépítésen, tréningen általában nem tudok részt venni, illetve ha részt is veszek, teljesen használhatatlan vagyok.  Ha tovább maradok bent, mint a munkaidő vége, azt ne értékeljék úgy, hogy túlórázom, ilyenkor is pornót nézek.

Úgy gondolom, hogy mindezek ellenére jó, megbízható munkatársuk leszek a következő létszámleépítésig. Kérem ezért, biztosítsanak nekem lehetőséget arra, hogy egy személyes találkozás alkalmával mutatkozhassam be Önöknek.”

Bakács elmondta: „Ennek az őszinte levélnek a hatására a pályázó meg is kapta az állást és mindenki elégedett vele. Nem ígért sokat, de azt betartja.” 

komment

Címkék: alkohol hr állás álláskeresés állásinterjú humánerőforrás önéletrajz őszinteség motivációs levél mikrohullámú sütő erjedt életmódról mukival

A bejegyzés trackback címe:

https://tacskomuki.blog.hu/api/trackback/id/tr191380083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyúl agyú 2009.09.14. 07:22:49

"Nem igért sokat, de azt betartja." Megszívlelendő! Nem itt tartana ez az ország.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.04.06. 21:30:27

Nagyon jó, mert fejleszti az erkölcsöt és a munkakultúrát az ilyesfajta motivációs levelek elterjedése. Ha valaki ezzel jönne hozzánk a Levéltárba, mi felvennénk. Szóval a levél egy kincs, részünkről a megtiszteltetés, hogy közzétehetjük majd a Levéltárban.
süti beállítások módosítása