2009.09.16.
20:25

Írta: Tacskó Muki

Naptár készül az Őszödi Beszédből

 

Fali-, illetve asztali naptár készül Gyurcsány Ferenc 2006 májusában Balatonőszödön elmondott beszédéből. A beszédből a 2010-es év minden napjára jut egy mondat, vagy mondattöredék. Az újév napján a dinamikus „Megtanulni nem fölszisszenni minden pillanatban és menni előre.” mondat, Szilveszter napján pedig kicsit ironikusan az ismert „…mert elkúrtuk” szövegrészlet szerepel. De a naptár szerkesztője, Debreczeni József az év többi jeles napjára, ünnepére is talált odavágó idézetet. Anyák napján az „Egy lószart, mama.”, nőnapon a „Kell még valamit mondanom, Ildikó?”, gyereknapon a „Tavaly nyáron, gyerekek!”, a könyvnapon az „És írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról.”, a munka ünnepén a „mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni” idézet olvasható. De a keresztény és nemzeti ünnepekre is jutott Gyurcsány igazságbeszédéből: Karácsony napján az „Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni.”, Húsvét vasárnap, a feltámadás ünnepén a „Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés…”, halottak napján az egyszer meg nagyon csöndben elmegyek mondatok adnak erőt a hívőknek. December 27-én, borszentelés napján humorosan az „igyon kurva sok bort” imperatívuszát visszhangozza a naptár. Még október 23-ára is jutott a gyurcsányi gondolatokból: „…hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban …” Január 23-án meg például ez szerepel: „Francot!”

 

Az év minden napját pedig Gyurcsány Ferenc az adott naphoz illő fényképei díszítik, például: Gyurcsány Ferenc Karácsonykor családja körében, Gyurcsány Ferenc Szilveszterkor pezsgővel koccint, Gyurcsány a március 15-i zászlófelvonáson.

 

A könyv bemutatóját december 6-án, Mikulás napján („Gyerekek, nem vagyunk tökéletesek!”) az Alexandra Könyvesházban tartják. A bemutató házigazdájának Farkasházy Tivadar ajánlkozott, őt azonban visszautasították a szervezők, attól félve, hogy unalomba fullad az esemény. Fábry Sándor a felkérést nem fogadta el, így esett a választás végül Galla Miklósra.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ünnepek naptár fábry sándor gyurcsány ferenc mikulás balatonőszöd galla miklós gyereknap farkasházy tivadar 2010 debreczeni józsef igazságbeszéd őszödi beszéd

A bejegyzés trackback címe:

https://tacskomuki.blog.hu/api/trackback/id/tr51387068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása