2010.06.17.
07:58

Írta: Tacskó Muki

„A kóla igenis egészséges!” – Tacskó Mukival Havas Henrik készített interjút.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Havas Henrik: Az olvasók miatt mondom, hogy mi ugye régóta ismerjük egymást Kisorosziból,  ezért a tegeződés veled. A Tacskó Muki blogon rendszeresen híreket adsz közre. Miért csinálod ezt, milyen visszajelzéseket kaptál eddig?

 

Tacskó Muki: Sok általam közölt hír nagy vihart kavart. Amikor megírtam, hogy megalakult a Jobbik homoszexuális tagozata, akkor Novák Előd a Jobbik nevében sajtónyilatkozatot volt kénytelen kiadni ennek cáfolatára. Ez a hír ugyanis felkerült a Nemzeti Hírhálóra és kezdett terjedni. Ezért ezt meg kellett cáfolni. Én erről a Jobbik által kiadott sajtóközleményről nem is tudtam, egy ismerősöm szólt róla, aki a Nemzeti Hírhálót kapja e-mailen.  Én addig csak azt vettem észre, hogy egyre több gyűlölködő levél és komment jön… Sajnos ez a közlemény már eredeti formájában nincs fent a neten. De hatalmas népszerűségre tett szert az is, amikor lehoztam, hogy visszavonják Kertész Imre Nobel-díját, ez a poszt önálló életre kelt a jobboldali fórumokon, mint a jel arra: van igazság! És a kuruc.info humorrovatába is felkerült, amit karrierem eddigi csúcsának tartok. Sok általam közölt hír tehát tényként átvéve, gyakorlatilag hivatkozási alappá vált a neten.

 

De nagy örömömre szolgál az is, hogyha egy kisiskolás beüti a google-be, hogy „Tüskevár elemzés”, akkor igen előkelő helyen jelenik meg az általam közölt tényfeltáró írás a műről….

 

HH: Én a blogodról először a „faszozás” kapcsán hallottam…

 

TM: Igen, örülök, hogy én számolhattam be először erről a kulturált szórakozási formáról, ami egyre terjed Magyarországon. Ennek a posztnak egyébként brutális látogatottsága volt: eddig kb. ötvenezren töltötték le, csak tőlem, mert rengeteg más helyen is fent van.

 

HH: Te szoktál amúgy faszozni?

 

TM: Nem, én azt paráznaságnak tartom.

 

HH: Elárulod, hogy civilben mivel foglakozol, bár nyilván én tudom.

 

TM: Középvezető vagyok a magyarországi Coca-Colánál, értékesítési területen.

 

HH: Megbocsáss, ha közbevágok, de ez azért elég visszás, hogy te, aki sok írásodban az egészséges, vegetáriánus táplálkozást népszerűsíted, kólát forgalmazol, ami ugye nem feltétlen az egészségességéről híres.

 

TM: Mindig viccesnek tartom, amikor a kóla egészségtelenségéről hallom a mindenféle városi legendákat, hogy például a mentősök ezzel takarítják fel a vért a baleset helyszínén, meg a benne lévő foszforsav annyira mar, hogy tisztítsunk ezzel wc-t, meg ezzel mossuk fel a konyhát. Próbáljon már meg valaki tényleg kólával felmosni! Bele fog kötni a cukros ragacsba, mint piti bűnöző a betonba!

 

HH: Akkor még egyszer kérdezem: szerinted a kóla egészséges?

 

TM: Természetesen. Ahogy a címkén is szerepel: 2,5 deciliter kóla fedezi egy átlagos felnőtt ember napi energiaszükségletének 6 százalékát. Ezt azt jelenti, hogy napi két kétliteres kóla megivása mellett már nem is kell ennünk. Ezért a kóla például kiválóan alkalmas léböjtök idején is. Jó, elismerem, kicsit sok benne a cukor. De most dolgozunk egy olyan új kiszerelésen, ami magzatvédő vitamint is tartalmaz, ezért kismamáknak különösen ajánlott. Azt is kevesen tudják, hogy minden gyártási tétel (egy gyártási tétel tízezer liter) íze más és más, mindig kicsit másmilyenre csináljuk. Ezért a Coca-Cola esetében is vannak „évjáratok”, jobb éttermekben pedig külön Coca-Cola sommelier dolgozik, aki az egyes ételekhez ajánl a különféle gyártási tételekből. Persze egy egyszerű boltban erről semmit nem tudnak, úgyhogy senki ne kérjen holnap 2010. márciusi kólát…

 

HH: Talán elég is ebből a témából, hadd kérdezzek mást.

 

TM: Amit gondolsz nekem, Tanár úr!

 

HH: Sokat írsz politikáról, közszereplőkről és ebben a tekintetben elég korrekt, kiegyensúlyozott a blogod, szinte minden pártról adtál közre elhallgatott, vagy kevés nyilvánosságot kapott híreket.

 

TM: Én minden pártban látok szeretnivalót és értéket. Gyurcsány Ferencet, aki amúgy személyes jó barátom, rendkívül tehetséges politikusnak tartom, igaz ezt az elmúlt nyolc évben nem sikerült bebizonyítania. Ha például rosszkedvem van, csak meghallgatom az őszödi beszédét és kisüt a nap. De  nagyon örülök a FIDESZ győzelemnek is, bár remélem egyik reggel nem arra ébredek, hogy éjszaka suttyomban módosították az alkotmányt és Orbán Viktor lett a király. Bár szerintem Magyarországnak királyságnak kéne lennie, de más jelöltjeim vannak…

   

HH: Újságot olvasol? Kik a kedvenc publicistáid?

 

TM: Nagyon szeretem Lipusz Zsoltot a kuruc.infóról és Tóta W. Árpádot az Indexről.

 

HH: Hát ez azért két gyökeresen eltérő szemlélet!

 

TM: Nem baj, ha ezt a két embert összeraknánk, létrejönne a magyar ember ideáltípusa: egy liberális, aki ugyanakkor tudja és hiszi, hogy Magyarország tényleg Mária országa… Mert ez a kettő szerintem lehetséges egyszerre. Illetve fontosnak tartom az olyan írások közlését, amelyek egyszerre értékelvűek, ugyanakkor szórakoztatóak, erre példa Bede Márton munkássága.

 

HH: Szépirodalomból kiket olvasol?

 

TM: Szerintem a magyar próza területén Bródy Sándor olyat alkotott, amit nem lehet felülmúlni, Komjáthy Jenővel pedig a magyar líra elért a csúcsára. Persze voltak még jelentős eredmények Weöres Sándor, Móricz Zsigmond, József Attila, Kosztolányi Dezső részéről, de szerintem Radnótit például egyértelműen a nácik „találták ki”.

 

HH: Ezt hogy érted?

 

TM: Ha nincs a második világháború, akkor nem lennének érdekesek Radnóti háborúról írt versei, igaz, akkor talán nem is írt volna a háborúról.

 

HH: Rég hallottam ekkora butaságot.

 

TM: Ne bánts kérlek Tanár úr!

 

HH: Sokat olvasol akkor szépirodalmat?

 

TM: Nem, soha, már gimnazista koromban kiolvastam mindent, amit kellett. Story magazint és ezotériát olvasok néha.

  

HH: Mivel telik a szabadidőd, mit csinálsz munka után?

 

TM: A szabadidőm kétféleképpen alakulhat. Vagy játszom valami egyszerűbb lövöldözős játékkal a számítógépen, vagy valami igényesebb sorozatot nézek, amit már rengetegszer láttam, például a Szomszédokat. A másik verzió, hogy a sok napi stresszre bekapok egy Xanaxot, amitől annyira letompulok, hogy vagy játszom valami egyszerűbb lövöldözős játékkal a számítógépen, vagy valami igényesebb sorozatot nézek, amit már rengetegszer láttam, például a Szomszédokat.

 

HH: Ez a program elég unalmasnak hangzik.

 

TM : Én már megtanultam unatkozni.

 

HH: Szórakozni hova jársz?

 

TM: Nem járok sehova, nem szeretem jól érezni magam. Barátaim nem nagyon vannak, kevesen viselik el azt a szellemi magasfeszültséget, amit én képviselek.

 

HH: Család, gyerek?

 

TM: Vannak tiszta szerelemből fakadó egyéjszakás kalandjaim, de semmi több. Amúgy könnyen megy az ismerkedés, mivel jó a humorom és hetente többször lenyomok néhány cigányedzést a konditeremben.

 

HH: Min dolgozol most, mik a terveid?

 

TM: Most egy gyurmafilmet forgatok a Szent Korona-tanról.

 

HH: Az igazi neved elárulod?

 

TM: Egy közismert Fideszes politikus testvére vagyok, úgyhogy, ha lehet, nem.

 

HH: Köszönöm a beszélgetést! 

 

TM: Nem, én köszönöm!

 

 

 

 

4 komment

Címkék: hírek interjú havas henrik gyurcsány ferenc orbán viktor kóla jobbik coca cola bede márton egészséges életmód tóta w árpád szent korona tan gyurmafilm komjáthy jenő lipusz zsolt hírblog őszödi beszéd tacskó muki brúdy sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://tacskomuki.blog.hu/api/trackback/id/tr772084506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.06.17. 11:06:36

Zseniális, mint mindig. A Fantánál is vannak évjáratok? Mert szoktam érezni a különbséget, főleg a narancsos meg a vadszőlő között.

Amúgy meg kereskedelmi tévéműsort mikor fogsz vezetni Muki? Ideje lenne.

Taligamajom 2010.06.18. 22:57:25

Ismerlek köcsög, hiába ködösítesz. Tudom hol laksz...

:D

szanalmas 2010.06.29. 14:30:22

"Ha nincs a második világháború, akkor nem lennének érdekesek Radnóti háborúról írt versei, igaz, akkor talán nem is írt volna a háborúról."

IGEN!!!

szanalmas 2010.06.29. 14:36:52

Hátbazmeg, te tényleg igazi kutya vagy, ezt nem gondoltam volna! Nekem vizslám volt és az is szeretett faszozni!
süti beállítások módosítása